Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Lumânarea memoriei

  Zeci de lumânări au fost aprinse la Complexul Memorial „Eternitate” în noaptea de 22 iunie – Ziua Memoriei Victimelor Fascismului. Organizația „Garda Tânără” și mișcarea „Voluntarii Victoriei” împreună cu Rossotrudnichestvo au organizat acțiunea tradițională „Lumânarea memoriei”. Tinerii au onorat cu un minut de reculegere memoria celor căzuți în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  Acțiunea „Lumânarea memoriei” a devenit deja tradițională, scopul său este de a forma în rândul tinerilor, în rândul adolescenților, o atitudine personală față de faptele eroice ale strămoșilor noștri în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Aceasta fiind cea mai strălucitoare pagină a patrimoniului memorial al gloriei militare.

  Daria Colomeeț, coordonator, «Voluntarii Victoriei» ai Moldovei

  „Astăzi mulți tineri au venit să ne ajute să organizăm această acțiune. Tinerii ar trebui să-și amintească acele vremuri grele, acei ani grei și să-i cinstească pe eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei”

  Andrei Muraviov, președintele Centrului Rus de Știință și Cultură

  „Astăzi trăim datorită strămoșilor noștri, noi descendenții lor ne amintim de faza lor și ne amintim de tragedia izbucnită în urmă cu 80 de ani.”

  ”Ne amintim” este noțiunea acestei zile – ea a fost formată din zeci de lumânări la Complexul Memorial „Eternitate”. Acțiuni similare au avut loc și în alte localități ale țării cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Război care a curmat viața a milioane de soldați și civili.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021