Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrările de reparație în majoritatea grădinițelor din capitală sunt finalizate

  Primăria municipiului Chișinău informează că din cele 88 de instituții de educație timpurie unde au fost organizate reparații în anul curent, în 68 de unități lucrările au fost finalizate, iar în alte 20 de IET sunt pe ultima sută de metri. Informații în acest sens au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative săptămânale.

  foto simbol

  Potrivit responsabilului de la Educație, lucrările rămase privind reparația sediilor grădinițelor se referă la amenajări exterioare: a pavilioanelor de joacă și a teritoriului adiacent.

  Cât privește redeschiderea grupelor noi în grădinițele existente, Andrei Pavaloi a precizat că din cele 14 IET unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădinițe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sunt executate în proporție de 70-80%. Acestea urmează a fi finalizate în termen de 2 săptămâni.

  În altă ordine de idei, e de menționat că sediul Liceului Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica este reparat în volum de 23%, iar în săptămâna curentă urmează să fie publicat anunțul privind procedura de achiziție a lucrărilor de reparație a clădirii Gimnaziului nr. 6 din sectorul Botanica.

  Amintim că pentru lucrări de reparație în 88 de IET din Chișinău au fost prevăzuți cca 26 milioane de lei, iar pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituții au fost alocați 15 milioane de lei.

  chisinau.md

  ECONOMIE

  În 16 raioane au fost finalizate lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, transmite MOLDPRES.

  SOCIAL

  Lucrările de reparație a drumurilor în raionul Nisporeni se desfășoară conform graficului, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul vizitei de lucru în raion.

  SOCIAL

  Programul național de reabilitare a drumurilor va continua pe termen mediu, indiferent de situația economică, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința de luni...

  SOCIAL

  Start licitației pentru reparația capitală a străzii Tighina din Chișinău. Despre aceasta a declarat primarul general, Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de...

  Copyright © 2021