Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrările de renovare a aleii de pe bulevardul Grigore Vieru vor începe într-o săptămână

  Lucrările de renovare a aleii de pe bulevardul Grigore Vieru vor începe într-o săptămână. Împreună cu viceprimarul Victor Chironda, edilul capitalei, Ion Ceban, au mers la fața locului pentru a definitiva ultimele detalii cu privire la reabilitarea zonei verzi.

  Potrivit lui Ion Ceban, deja se lucrează la instalarea a 100 de becuri noi de tip LED şi vopsirea stâlpilor de pe bulevard, iar în câteva zile vor începe lucrările nemijlocit pe alee. Astfel, pe aleea din bd. Grigore Vieru vor fi amenajate piste pentru biciclişti pe ambele sensuri, separate de zona pietonală. La fel, în zona verde va fi instalat un sistem de iluminat decorativ, sistem de irigare şi mobilier urban.

  „Deoarece asfaltul de-a lungul aleii este într-o stare bună, Î. M. Regia „Exdrupo”, va interveni doar în zonele unde sunt tasări, va schimba şi bordurile de la intersecţii ce sunt deteriorate sau lipsesc, şi va amenaja pante pentru persoanele cu mobilitate redusă. Totodată, trecerile pietonale vor fi înălţate, pentru ca maşinile să încetinească, iar pietonii să se simtă în siguranţă când traversează strada. În zonă vor fi amenajate şi marcate şi locurile de parcare deja existente”, a subliniat Ceban.

  Primarul a punctat că aleea de pe bd. Gr. Vieru este o zonă frumoasă din oraş, dar vrea să fie şi amenajată, pentru ca oamenii care se plimbă pe acolo să fie satisfăcuţi de spaţiul de recreere. Totodată, cu ajutorul mai multor agenţi economici va fi restabilit şi Memorialul victimelor ghetto-ului din Chişinău.

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general...

  Copyright © 2020