Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în capitală: A fost asfaltată o suprafață de 3 mii m2 de carosabil

  Pe parcursul săptămânii precedente în capitală au fost realizate mai multe lucrări de reparație curentă și întreținere a infrastructurii rutiere, cu implicarea întreprinderii „Exdrupo”. În total a fost asfaltată o suprafață de 3 mii m2 de carosabil. În paralel, au fost executate lucrări de pregătire pentru lucrările ulterioare de asfaltare. Despre aceasta scrie edilul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  – Subdiviziunile „Exdrupo” și „Apă-Canal Chișinău” au intervenit operativ la lichidarea situației de avarie pe str. Ismail, pentru a evita prăbușirea suprafeței de carosabil.

  – Pe str. Teilor a fost aplicat beton asfaltic de tip binder și stratul de uzură. Urmează a fi amenajate în asfalt accesele și parcările.

  – S-a lucrat și la subteranele din cartierul Telecentru, pe șos. Hîncești, două din ele fiind finalizate. La pasajul din zona Ministerului Apărării urmează a fi finalizate lucrările săptămâna curentă. S-a intervenit pentru ermetizarea și hidroizolarea acceselor și a pereților de suport.

  – Lucrările au continuat și în comuna Țînțăreni, dar și la accesul către Stația de pompieri de pe str. Cernăuți.

  – A fost aplicat circa 3 mii m2 de marcaj rutier pe bd. Alba Iulia, bd. Decebal, str. Independenței, str. Podul Înalt, str. Vasile Alecsandri și str. Calea Orheiului.

  – A fost inițiat procesul de achiziție a indicatoarelor rutiere pentru a demara lucrările de amenajare și aplicare a marcajului, în special pentru benzile dedicate pe tronsonul Alba Iulia – Ion Creangă – Ștefan cel Mare și Sfânt – Dacia.

  – S-a lucrat intens la pregătirea gurilor de canalizare și de captare a apelor pluviale. Doar în săptămâna precedentă au fost schimbate 199 de grile a receptoarelor pluviale.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chişinău, nu este recomandat, din cauza necorespunderii cerinţelor sanitaro-epidemiologice.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Taberele de odihnă din capitală nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiști. Primarul general Ion Ceban a solicitat...

  SOCIAL

  Peste 100 de familii din municipiul Chișinău au beneficiat de ajutoare unice în sumă de o mie de lei /circa 50 de euro/. Anunțul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 17- 22 mai 2022, va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între...

  Copyright © 2021