Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrări de reabilitare și zeci de proiecte. Ion Ceban: Sectorul Buiucani se dezvoltă cu pași rapizi

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, care a enumerat proiectele în desfășurare.

  „Continuă reabilitarea Parcului ,,La Izvor” și a străzii I. Creangă; reabilitarea scuarului din str. Calea Ieșilor 12; repararea trotuarului din str. L. Deleanu; amenajarea parcării din fața Parcului ,,Alunelul”; amenajarea scuarului din str. Paris; reparaţia trecerii subterane din preajma fostului Cinematograf ,,Flacăra”; reparaţia subteranei din str. Calea Ieşilor 1 şi 2. De asemenea, a fost renovată și schimbată Inscripţia ,,Chişinău” de la intrarea în oraş din şoseaua Balcani”, a specificat Ceban.

  Totodată, în sectorul Buiucani urmează ca mai multe proiecte de infrastructură să prindă contur:

  „Teatrul de vară, pistele pietonale şi sistemul de iluminat în Pădurea parc ,,Butoiaş”; amenajarea scuarului Consiliului Europei din str. M. Kogălniceanu, amenajarea scuarului din str. Bucureşti; reabilitarea aleilor de la intersecţia str. N. Costin şi O. Ghibu; reabilitarea trotuarelor din str. A. Sciusev. În paralel în sector urmează a fi reparate 7 curți de bloc, în cadrul proiectului „Curți confortabile”, a declarat edilul.

  Reamintim, mai multe instituții de învățământ din sectorul Buiucani sunt în proces de renovare în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, este vorba de:Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” blocul 1, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” blocul 2, Liceul Teoretic ,,Vasile Vasilache”, Liceul Teoretic ,,Vasile Lupu”, Liceul Teoretic ,,Petru Rareș”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” şi Grădiniţa Nr. 34.

  ionceban.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  850 de cadre didactice şi angajaţi din cadrul sistemului educaţional din capitală au fost vaccinați la sfârşitul săptămânii trecute, în cele două zile de...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru în Austria, iar luni a avut o întrevedere cu omologul său, Michael Ludwig, Primar...

  Copyright © 2021