Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc continuă

  Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc, pe porțiunea de la str. Petru Rareș până la str. Feredeului, au fost finalizate, iar în prezent, lucrări se desfășoară pe tronsonul doi: str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de cca 330 metri. Despre aceasta anunță primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  „Unii erau sceptici, alții au crezut în noi și acest lucru ne motivează. Intervențiile curente sunt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. Zilnic situaţia este monitorizată de specialişti”, spune edilul.

  Ceban afirmă că pe teren lucrează în fiecare zi echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane, ce asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici.

  „Pentru a spori viteza de scurgere a apei, în paralel cu excavarea, pe albia râului Bîc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi” va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată”, a mai subliniat Ceban.

  Termenul – limită de finalizare a lucrărilor de curățare a albiei râului Bîc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

  Facebook.com

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a solicitat poliției să identifice persoanele care se fac vinovate de vandalizarea unei porțiuni a fântânii arteziene din Parcul „La...

  Copyright © 2020