Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc continuă

  Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc, pe porțiunea de la str. Petru Rareș până la str. Feredeului, au fost finalizate, iar în prezent, lucrări se desfășoară pe tronsonul doi: str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de cca 330 metri. Despre aceasta anunță primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  „Unii erau sceptici, alții au crezut în noi și acest lucru ne motivează. Intervențiile curente sunt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. Zilnic situaţia este monitorizată de specialişti”, spune edilul.

  Ceban afirmă că pe teren lucrează în fiecare zi echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane, ce asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici.

  „Pentru a spori viteza de scurgere a apei, în paralel cu excavarea, pe albia râului Bîc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi” va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată”, a mai subliniat Ceban.

  Termenul – limită de finalizare a lucrărilor de curățare a albiei râului Bîc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Unul din cele mai mari sectoare ale capitalei, Buiucani, în ultimii 2 ani a făcut un salt important spre modernizare. Declarația a fost făcută...

  SOCIAL

  Un Parc Urban de Autobuze diferit! După ce municipalitatea a procurat autobuze noi, primarul general, Ion Ceban vrea schimbări și pe interior.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a curţilor de blocuri, iniţiate în cadrul proiectului municipal „Curtea Confortabilă”, sunt în toi. Despre asta spune primarul general Ion Ceban,...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru în Austria, iar luni a avut o întrevedere cu omologul său, Michael Ludwig, Primar...

  Copyright © 2021