Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Luați la ochi de pompieri

  Oaspeți neașteptați în bisericile din capitală, după ce pompierii le-au călcat pragurile pentru a se asigura dacă sunt respectate regulile antiincendiare. Verificările au drept scop evitarea și combaterea oricărui risc așa încât slubele din ajunul Sfintelor Sărbatori de Paște, și-n special, cea din Noaptea Învierii să treacă fără incidente. Astfel până pe 2 mai, pompierii și-au propus să inspecteze peste 1 500 de lăcașe de cult din întreaga țară.

  Dis-de-dimineață, parohii mai multor biserici din capitală s-au pomenit cu oaspeţi nepoftiţi, dar bineveniţi. Primii care au avut parte de vizitatori au fost cei de la biserica Sfântul Marele Mucenic Dmitrie, unde câțiva ani în urmă, în Noaptea Învierii, a izbucnit un incediu de proporții.

  În toată țara se desfășoară „Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști”. Venim cu niște recomandări și atenționări către dvs. și toți enoriașii prezenți la slujbele sărbători de Paște.

  Pavel Borșevschi, parohul bisericii Sfântul Marele Mucenic Dmitrie

  Avem stingătoarele care chiar acum, înaintea Paștelui, am făcut reîncărcarea lor. Avem două ieșiri, lumânările toate sunt puse afară și numaidecât, în ceea ce privește rețelele electrice, care chiar acum a plecat electricianul și a spus – părinte, totul este în regulă.

  Salvatorii au inspectat fiecare colțișor al lăcașului sfânt iar ca să nu se repete scenariul anului trecut, când în Noaptea Învierii în preajma a patru biserici au izbucnit incendii, aceștia au venit cu mai multe recomandări.

  -Acum, în biserică lume nu avem pentru că noi facem slujbele afară
  -Și ca o recomandare sursele de foc care sunt candelele de la icoană să nu fie lăsate fără supraveghere.

  Pompierii au atras atenția și asupra necesității de a exploata corect sobele și coșurile de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis. Nu în ultimul rând, pompierii au venit cu un îndemn și pentru enoriași.

  Sergiu Josan Șef Secția apărare împotriva incendiilor, IGSU

  În noaptea de Paști toți enoriașii sunt îndemnați să respecte regulile de apărare la utilizarea focului deschis care-l iau de la lăcașul de cult și-l duc acasă. Precum și evitarea aglomerării în timpul slujbelor divine

  Totodată, enoriașii sunt îndemnați să parcheze mașinile așa încât să nu blocheze căile de acces pentru autospeciale. În cadrul campaniei de prevenire, pompierii și-au propus să inspecteze aproximativ 1.500 de lăcașuri sfinte.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020