Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Luăm de la gura copiilor?

  Deputații PAS propun ca în școli să fie hrăniți doar copiii din familiile nevoiașe și susțin că statul nu trebuie să asigure alimentația gratuită în școală pentru copiii care nu sunt din familii socialmente vulnerabile. Opinia a fost exprimată de președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Acesta și-a expus părerea în timpul dezbaterilor proiectului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede extinderea alimentației gratuite în școală și pentru elevii din clasele a V-IX-a.

  Nu mi se pare o măsură echitabilă. Așa își argumentează Perciun poziția și declară că aceste costuri ar fi foarte mari pentru stat, de aceea în școli trebuie hrăniți gratuit doar copiii din familiile nevoiașe.

  Dan Perciun, deputat PAS

  ”Poate ar fi cazul să mergem pe abordarea în care copiii din familiile social vulnerabile să-i asigurăm, dar pentru toți eu cred că costurile vor fi foarte mari și nu-mi pare o măsură echitabilă”

  Unul din autorii proiectului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alla Darovannaia, a declarat că propunerea este benefică mai ales și în contextul pandemiei COVID-19, când elevilor nu le este permis să iasă din curtea școlii. ”Propunem ca toți copiii din clasele I-IX să fie alimentați din contul statului. Nu sunt mari costurile, dar cred că copiii sunt mulțumiți de alimentația pe care o au”, a menționat Darovannaia. Inițiativa prevede alimentarea a 136 de mii de elevi din contul statului. Într-un final Comisia a avizat pozitiv inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu condiția să fie și avizul pozitiv al Guvernului Gavrilița.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021