Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  lon Chicu: Crearea Biroului pentru relații cu veteranii – angajament îndeplinit de către Guvern față de veterani

  Premierul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință pentru a discuta despre activitatea nou creatului Birou pentru relații cu veteranii. În cadrul ședinței s-a discutat despre sarcinile care stau în fața acestei structuri a Cancelariei de Stat, misiunea și funcțiile de bază ale Biroului. În urma concursului la care au participat mai mulți reprezentanți ai veteranilor, dar și specialiști în domeniul protecției sociale, au fost angajați 3 din cei 5 funcționari ai Biroului pentru relații cu veteranii. Inclusiv șeful Biroului – Dl Nicolae Gîrbu, veteran.

  Prim-ministrul a solicitat colaboratorilor Biroului să elaboreze în termeni rapizi Planul de activitate, astfel încât suportul așteptat de veterani din partea acestei structuri guvernamentale să fie oferit cu maximă rapiditate și eficiență. Premierul a propus organizarea în următoarele 2 săptămâni a ședinței Consiliului Național al Veteranilor, pentru ca Biroul să poată prezenta o informație despre acțiunile realizate și planurile sale de activitate, dar și să sincronizeze acțiunile sale cu solicitările și așteptările asociațiilor de veterani, pe care le comunică în cadrul CNV. Prim-ministrul a cerut expres angajaților Biroului să-și desfășoare activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul subdiviziunii, fără implicare în politică.

  Conducerea Cancelariei de stat a informat despre parcursul de decizii ale Planului de acțiuni pentru următoarele 4 luni, dar urmează și definitivarea unor acțiuni pentru anul 2021.

  Nicolae Gîrbu a vorbit despre necesitatea monitorizării cadrului legislativ care să sporească încrederea în acțiunile statului. “Ne propunem să asigurăm accesul veteranilor la facilitățile și prestațiile deja oferite de stat, dar și să venim cu noi propuneri menite să ușureze viația veteranilor. La fel, vom asigura un dialog cu toate organizațiile veteranilor cu APC și APL pentru identificarea operativă a cazurilor ce urmează a fi rezolvate”, a spus șeful Biroului pentru relații cu veteranii.

  Biroul are menirea să asigure comunicarea eficientă dintre organizațiile obștești ale veteranilor și Guvern întru soluționarea problemelor cu care acestea se confruntă. În cadrul structurii activează 3 persoane, altele două urmează a fi selectate în urma unui concurs organizat de Cancelaria de stat.

  gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Candidații la funcția de deputați din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Aliona Pelipețcaia și Vladimir Mizdrenco au prezentat astăzi prioritățile în domeniul infrastructurii locale...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Candidații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor Petru Burduja și Radu Mudreac au prezentat astăzi prioritățile Programului de dezvoltare social-economică în domeniul industrializării și...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  Copyright © 2021