Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Locuințe sociale la Glodeni

  O clădire rezidențială cu 30 de apartamente a fost inaugurată oficial la Glodeni. Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect de asigurare a locuințelor sociale pentru tinerii specialiști din sectorul public. Beneficiarii sunt și familiile cu venituri mici, dar și persoanele cu nevoi speciale. Prorietarii noilor locuințe au primit déjà cheile apartamentelor.
  Printre participanții la eveniment a fost secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Tatiana Nistorică. Funcționarul a felicitat autoritățile locale, dar și noii beneficiari pentru finalizarea cu succes a proiectului. Ea a menționat că asigurarea tinerilor cu locuințe sociale este o prioritate a Guvernului. Proiectul oferă posibilitatea tinerilor să aibă propria casă.
  Tatiana Nistorică, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:

  «Proiectul a fost implimentat deja cu succes în 12 raioane. Au beneficiat de apartamente 556 de locatari . Ulterior ne propunem să fie continuat acest proiect și să fie dezvoltată și faza a treia a acestui proiect și se duc negocieri în acest sens. Deja sunt 15 solicitări din Primării și considerăm că lista va fi mărită cu solicitări noi odată cu lansarea noului proiect».

  Ana Caminschi lucrează în Glodeni. În calitate de tânără profesionistă ea a primit locuință socială și nu a ezitat să își împarte bucuria.
  În cadrul proiectului pentru asigurarea cu locuințe sociale din Glodeni, a fost construit un bloc locativ cu cinci etaje. Apartamentele sunt dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom cu cazane electrice, geamuri termopan și uși de interior. Costul total al proiectului este de aproximativ 1 milion de euro.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021