Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Locotenenți cu acte în regulă

  Rândurile Armatei Naționale a Moldovei au fost completate cu 45 de locotenenți. Astăzi, după patru ani de studiu intens, absolvenții Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun„ au primit râvnitele diplome de absolvire de la universitate, și odată cu ele – titlurile de locotenenți. Cei a căror sarcină este de a apăra Patria, în prezența mentorilor, rudelor și prietenilor, au promis că își vor îndeplini datoria față de țară, cu demnitate.

  Ceremonia de absolvire a ofițerilor Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” și prezentarea diplomelor au avut loc în centrul capitalei lângă Arcul de Triumf. Ministrul Apărării a fost cel care a înmânat diplomele proaspeților locotenenți.

  Victor Gaiciuc, ministrul interimar al Apărării

  „Știu că nu a fost ușor, pentru că în timp ce studenții obișnuiți se bucură de un program de studiu mai ușor, ați condus un mod de viață diferit, mai complex, mai solicitant, mai ales în condițiile dictate de pandemie. Dar, în același timp, cunoștințele și abilitățile pe care le-ați primit în timpul antrenamentului vă vor ajuta să obțineți rezultate bune în munca dvs., eu cred în asta. „

  Tamara a visat să devină militar încă din copilărie, iar astăzi visul ei s-a împlinit. Fata a absolvit cu onoruri specialitatea infanterie.

  Tamara Tureac, absolvent

  „Când eram încă copil, eu și părinții mei am călătorit în străinătate, am văzut deseori fete în uniformă și mi-am dat seama că vreau să fiu ca ele. Mi-am propus un obiectiv și l-am atins „

  Majoritatea absolvenților ne-au spus că au visat să devină militari, iar părinții lor i-au sprijinit în acest demers.

  „Am ales această profesie când eram încă în clasa a V-a. Și am încercat întotdeauna să ajung la ceva nou, la ceva care să aducă succes mie și familiei mele „.

  „Aceasta este o profesie demnă. Am vrut să-mi rambursez datoria față de patria mea. Pentru mine, aceasta este profesia unui bărbat adevărat „.

  Absolvenții, ca niște militari adevărați, au încercat și-au reținut emoțiile. Părinții însă a dat frâu liber sentimentelor.

  „Ochelarii ascund emoțiile, așa că nu îi scot. Sunt foarte mândru că el însuși a ales această profesie, nu l-am convins. Și acesta este cel mai bun lucru, dacă profesia lui îi este dragă, înseamnă că are un viitor „.

  „Emoțiile mele nu pot fi descrise, sunt foarte mândră de sora mea mai mică.”

  „Suntem întotdeauna cu ei. Suntem mândri că am crescut astfel de copii. El este viitorul apărător al țării. Le doresc tuturor absolvenților Academiei Militare o carieră bună și să fie mulțumiți de ceea ce s-a realizat deja. „

  După ceremonia de absolvire, absolvenții, conform unei vechi tradiții, au aruncat monede pentru a atrage noroc. Absolvenți ai Academiei „Alexandru cel Bun„ au devenit în acest an, 45 de tineri ofițeri, inclusiv 7 fete. Ceremonia s-a încheiat cu o interpretare comună a piesei „Ofițerii”. Din anul1992 și până astăzi, Academia Militară Alexandru cel Bun a fost absolvit de mai mult de 1.700 de ofițeri.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021