„Problema este că această lege este atât de vastă încât sub acoperirea acestei legi se va putea lupta cu concurenții, nu numai în politică, ci și în afaceri.” Așa a comentat, în cadrul programului „TEMA cu Ludmila Belcencova”, politologul Ian Lisnevschi intenția Ministerului Justiției de a promova proiectul de lege cu privire la sancțiuni, așa-numită „Legea Magnitsky Moldova”.
Potrivit politologului, legislația actuală are suficiente mecanisme de combatere a corupției, iar acest proiect de lege urmărește atingerea altor scopuri.
„Acest lucru demonstrează că această lege este un mecanism de luptă cu opoziția și, în general, cu concurenții. Și, pe de altă parte, este un indicator al incapacității de a modifica legislația în viitorul apropiat. Adică, din cauza faptului că nu sunt capabili să reformeze justiția și să îmbunătățească toate legile, recurg la astfel de acțiuni politice”, a adăugat Lisnevschi.
Comentatorul politic a mai subliniat că „cel mai rău este că această inițiativă nu vine din politica internă, ci din politica externă”, amintind că „ambasadorul SUA a vorbit de două ori despre sancțiuni, iar pe acest fond, autoritățile moldovenești încep să acționeze”.
La momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale Ministerului Justiției, Guvernului, administrației prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile politologului Ian Lisnevschi.
