Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Lira sterlină cade la un minim record în raport cu dolarul

  Lira sterlină a coborât la un minim record față de dolar, ceea ce a stârnit speculații pe piață că Banca Angliei ar putea fi nevoită să intervină. O declarație din partea băncii era așteptată în cursul zilei de luni, după ce lira sterlină a scăzut cu aproape 5% în cursul zilei, până la 1,0327 dolari.

  Vineri, după ce ministrul Finanțelor, Kwasi Kwarteng, a dezvăluit cel mai mare program de reduceri de taxe din ultimii 50 de ani, lira a atins un minim al anului 1985 în raport cu dolarul.

  Pachetul de 45 de miliarde de lire sterline de reduceri de taxe a determinat piața să dea un verdict privind sustenabilitatea finanțelor publice, având în vedere cerințele suplimentare pe care le va impune asupra împrumuturilor guvernamentale.

  De asemenea, piețele de obligațiuni au continuat să reflecte criza de încredere, ratele cerute în schimbul lichidităților investitorilor atingând niveluri nemaiîntâlnite din 2008, potrivit Sky News, preluat de G4Media.

  Luni dimineață, la începutul tranzacțiilor asiatice, lira sterlină a coborât sub minimul istoric față de dolarul american – stabilit în februarie 1985 – de 1,054 dolari, alimentând temerile că paritatea este posibilă în viitor.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Lira sterlină s-a prăbușit, luni, la cea mai scăzută valoare a sa din istorie, ca urmare a temerilor legate de noul plan economic al...

  Copyright © 2021