Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Lipsă de locuri în spitale

  Secțiile de terapie intensivă și saloanele din secțiile pentru pacineții tratați de COVID sunt arhipline, iar în unele spitale raionale nu sunt locuri nici pe holuri. Declarația vine din partea deputatului blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco. Parlamentarul a solicitat prezența în Plen a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, pentru a prezenta informația referitor la gestionarea situației pandemice din țară. Majoritatea PAS, n-a susținut însă inițiativa.

  Vladimir Odnostalco, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Ce se întâmplă cu situația epidemiologică din țară. Vedem o creștere bruscă a numărului de cazuri noi SARS-COV-2. Ieri această cifră a depășit numărul de 1.500 de cazuri. Totodată, sunt semnale că spitalele raionale sunt arhipline. Vorbim nu doar despre saloanele obișnuite, ci și despre secțiile de terapie intensivă. Duminică, un pacient n-a putut fi internat în spitalul de la Comrat, pentru ca într-un final să-I găsim loc la Hâncești. Înțelegeți care este distanța între cele două raioane?».

  Mai mult, Odnostalco este convins de necesitatea verificării procedurii de achitare a indemnizației unice de 16 mii de lei pentru medici. Ajutor material care a fost propus și aprobat de conducerea anterioară a țării.

  Vladimir Odnostalco, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Am vrut să vă reamintesc că acești oameni au lucrat în spitale și nu au stat în birouri calde, povestindu-ne pe rețele de socializare despre cum ar trebui să luptăm cu pandemia. Iar, pe acest fundal asistăm la o scădere dramatică a persoanelor care vor să se vaccineze. Ar trebui să lămurim această situație».

  Inițiativa de a audia ministrul Sănătății a fost respinsă de majoritatea PAS.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021