Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Liderul PSRM: Guvernarea face o mare greșeală prin constrângerea pedagogilor de a face teste COVID din buzunarul propriu

  Guvernarea face o mare greșeală prin constrângerea pedagogilor de a face teste din buzunarul propriu. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune „GRT” din UTA Găgăuzia.

  În opiniai liderului socialiștilor, statul trebuie să suporte cheltuielile pentru bugetarii care activează în domenii cu risc sporit de răspândirea a coronavirusului.

  Igor Dodon a amintit că PSRM deja a depus în judecată un demers prin care a solicitat să fie anulată decizia autorităților de a obliga angajații din sănătate să se testeze.

  ”Este o greșeală mare. Nu trebuie să admitem așa ceva. Nu trebuie să impunem oamenii să se vaccineze. Noi am atacat în judecată decizia și sper că vom avea câștig de cauză. Dacă sunt angajați din domeniul bugetar cheltuielile trebuie să fie suportate de stat”, a declarat Dodon.  

  Socialiștii au condamnat acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice, potrivit căreia, cei care refuză vaccinarea ”să-și caute altă ocupație”. În opinia PSRM, o astfel de atitudine sfidătoare și arogantă din partea conducerii statului poate provoca o criză în educație, dascălii vor pleca din sistem în condițiile în care școlile și grădinițele se confruntă cu un deficit mare de cadre.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Modificările la Codul Serviciilor Media Audiovizuale înaintate de PAS și votate de majoritatea parlamentară în prima lectură implică riscuri majore pentru repolitizarea politicii editoriale...

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  Copyright © 2021