Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Licitație cu strigare

  Terenurile din Chișinău nu se mai dau pe sub masă. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban în timpul unei licitații funciare cu strigare, în cadrul căreia au fost vândute 11 terenuri. Cele 26 de milioane de lei obținute astăzi, vor merge în bugetul municipal pentru a acoperi cheltuielile prevăzute pentru anul curent.

  Autoritățile locale din Chișinău nu vor mai vinde terenurile, în secret, ci în cadrul licitațiilor cu strigare. Iar, dacă astfel s-ar fi procedat și-n anii precedenți, veniturile la haznaua municipală ar fi mult mai mari, iar orașul s-ar fi dezvoltat mai rapid. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei Ion Ceban. Primarul, a precizat că municipalitatea a pierdut miliarde de lei din cauza că terenurile din raza Chișinăului fie erau vândute pe sub masă, fie la un preț preferențial.
  Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Ceea ce s-a întâmplat astăzi este, de-a drept vorbind, o noutate, întrucât anii precedenți terenurile municipale erau, pur și simplu, înstrăinate. Noi, fracțiunea PSRM în CMC, am fost împotriva acestui fenomen, iar acum în sfârșit asistăm la o licitație deschisă și transparentă, iar banii obținuți din vânzarea terenurilor vor ajunge în bugetul municipal».

  Astăzi, la licitație au fost scoase 17 terenuri cu diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent. Prețul pentru lot a variat între suma de 500 de mii și trei milioane șase sute de mii.

  Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, CMC

  «Au fost vândute 11 terenuri, iar suma obținută este de aproximativ 26 de milioane de lei».

  La licitație pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini. Potrivit regulamentului, persoanele interesate de concursul menționat urmează să prezinte, nu mai târziu de 24 de ore până la desfășurarea licitației, organizatorului – Agenția „Capitalimobil” SRL, următoarele acte:

  Actele necesare pentru participarea la licitație

  – cererea în forma stabilită;
  – extras din Registrul de Stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali (pentru persoanele juridice);
  – procura (în cazul participării prin reprezentant);
  – copia actului de identitate;
  – documentul bancar ce confirmă achitarea acontului în mărime de 10 la sută din prețul inițial și a taxei de participare.

  O nouă licitație va fi organizată pe data de 12 octombrie. În cadrul acesteia, Primăria va scoate la vânzare mai multe loturi de teren destinate pentru construcția blocurilor multietajate.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021