Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Lichidarea poliției economice, o practică normală

  Proiectul de lege care prevede lichidarea poliției economice este ]n beneficial întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră. O spun reprezentanții diferitor ramuri de afaceri din Republica Moldova, care salută norma aprobată de Guvern zilele trecute.

  Potrivit proectului aprobat de Guvern în data de 3 iulie curent, atribuțiile poliției economice vor reveni Serviciului Fiscal de stat, care va avea funcția de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice, prin acordarea competențelor de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație. Pentru exercitarea acestor atribuții, în cadrul Serviciului Fiscal de Stat urmează să fie instituite subdiviziuni specializate.

  VLADISLAV CAMINSCHII, DIRECTOR EXECUTIV CONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI
  “ În plan comparativ, dacă vedem și practica din alte țări, este o practică normală. Pentru a reduce evaziunea fiscal și pentru a garanta venituri la buget, probabil că este argumentat. Dar totul se va arăta în timp. Cât de corecți vot fi în aplicarea legislației cei cărora le revine această funcție nouă.”

  ANETA ZASAVIȚCHI, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A RESTAURANTELOR ȘI A LOCALURILOR DE AGREMENT
  “ Când este vorba de anumite infracțiuni economice sau contravenții economice, se ocupa poliția, persoane care de facto, pe partea economică și a fiscalității au mai puține atribuții și cunoștințe. Și nouă ni se pare ceva normal ca Serviciul Fiscal de stat, cel care vede evidența, primește raportările financiare,  este normal ca el să se ocupe de aceste contravenții și infracțiuni economice.”

  Premierul Ion Chicu a declarat că proiectul în cauză este așteptat în primul rând mediul de afaceri. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a precizat că inițiativa de a transmite competențele poliției economice către Serviciul Fiscal de stat a fost anunțată la un Forum al oamenilor de afaceri. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie votat de Parlament.

  Copyright © 2020