Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Liceul teatral orășenesc din capitală va purta numele lui Iurie Harmelin

  Primăria municipiului Chișinău informează că Liceul teatral orășenesc din capitală, care a împlinit recent 25 de ani de la fondare, va purta numele regretatului regizor, Iurie Harmelin. O decizie în acest sens a fost adoptată marți de Consiliul municipal Chișinău.

  Liceul teatral orășenesc, fondat și condus din anul 1995 de către actorul și regizorul Iurie Harmelin, reprezintă o instituție unică în Europa, având drept bază de studii Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S. Ulițî Roz”. Programul instituției, ce include discipline de studii din domeniul teatral, a fost adoptat după modelul școlii de teatru și film „B. Șciukin” de la Moscova.

  Iurie Harmelin a fost fondatorul, conducătorul artistic și regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz”, a promovat și valorificat arta teatrală, atât pe scenele din țară, cât și peste hotare.

  Pe parcursul activității sale, Iurie Harmelin, ex-consilier municipal, s-a învrednicit de mai multe distincții de stat: „Maestru în Artă”, „Om Emerit”. În anul 2012, pentru munca prodigioasă în domeniul culturii și contribuția la educația tinerei generații, a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii”, iar în 2014,  cu Medalia „A. S. Pușkin”. Tot în acest an, a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău. În 2017, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”. Iurie Harmelin s-a stins din viață la 8 august 2020, la vârsta de 66 de ani.

  Această decizie a APL Chișinău va contribui la promovarea artei teatrale în rândul tinerei generații, precum și la cinstirea memoriei regretatului om de cultură și de teatru.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune...

  SOCIAL

  În municipiul Chișinău 20 de instituții de învățământ activează în sistem mixt și peste 1 700 de elevi învață on-line.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău a achiziționat încă zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor. Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat la ședința on-line de...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului Chişinău a fost stabilit nivelul de risc „Alertă cod Portocaliu" privind situația epidemiologică și incidența prin infecția...

  Copyright © 2021