Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Libertate lui Stoianoglo

  Aproape o sută de persoane, inclusiv deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, au venit să ceară eliberarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo și au organizat un protest în fața sediului Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. Participanții au scandat „Jos dictatura!”, „Libertate lui Stoianoglo!”

  «Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au depus la Judecătorie garanții personale, în scris, pentru eliberarea din arest a lui Stoianoglo. În scrisoare se menționează că acuzațiile la adresa lui Alexandr Stoianoglo sunt „de natură politică”.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Și iată suntem aici ca să solicităm libertatea domnului Stoianoglo și să fie cercetat în cadrul unui proces public, fără a fi ținut în izolator. Noi suntem absolut sigur că dumnealui are capacitatea să prezinte și să apere poziția lui. De aceea am venit să cerem justiție, să cerem dreptate și am venit să spunem că societatea, oamenii noștri sunt mult mai deștepți decât le pare cuiva».

  Adela Răileanu, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Cei care au furat miliardul, cei care sunt astăzi în fotolii mari – libertate lui Stoianoglo. Stoianoglo este aici, acum. Solicităm judecătorilor să aibă un comportament legal, să respecte toate procedurile. Libertate lui Stioanoglo».

  Deputații blocului și-au manifestat indignarea față de tăcerea ambasadelor, exprimându-și ferma convingere că dosarul Stoianoglo este un prim-pas către revenirea la un stat capturat unde va domni haosul, iar legea va fi călcată în picioare de guvernanți.

  Alla Darovannaia, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Unde astăzi sunt ambasadele, unde este corpul diplomatic? Noi ne-am adresat la toți. Nu, nu o să se implice. Sistemul judecătoresc face ceea ce vrea el, sau poate ceea ce i se dictează. Solicităm ca justiția să fie petrecută pentru procurorul general, domnul Stoianoglo, strict în corespundere cu legislația. Stimați cetățeni, să nu credeți că dacă azi au venit după procurorul general, mîine o să vină după o altă persoană publică, dar poimîine o să vină după dumnevoastră, doar din considerentul că la un vecin nu i-a plăcut ce ați zis și a scris o plângere pe dumneavoastră».

  Elena Bodnarenco, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Ceea ce se face astăzi în Moldova, nu sunt reforme. Iar cei care ne dau bani pentru așa-numitele reforme nu vor putea mereu să ascundă această debandadă, fărădelege și dictatură. Cu atât mai mult, dacă noi, cetățenii RM, nu vom tăcea».

  Precizăm că proteste în susținerea Procurorului General continuă astăzi și la Comrat. Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe data de 5 octombrie, după ce în ședința extraordinară a Consiliului Superior al Procurorilor a fost desemnat procurorul anticorupție Victor Furtuna să investigheze pretinsele ilegalități, în urma sesizării deputatului PAS Lilian Carp împotriva procurorului general. Alexandr Stoianoglo spune că este nevinovat iar dosarul e o răzbunare din partea guvernării. Reprezentanții actualei guvernări nu au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu, iar Maia Sandu a postat pe pagina sa de facebook că cere Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021