Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Legi promulgate

  Igor Dodon a promulgat legea cu privire la bugetul de stat pentru anul 2021 și politica bugetar fiscală și vamală. Printre prevederile principalului document care vizeză bugetul țării pentru anul 2021 sunt susținerea mediului de afaceri, a politicii salarizării, ocrotirii sănătății și a politicilor sociale.

  Potrivit legii bugetului de stat, autoritățile vor continua subvenționarea locurilor de muncă, a dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii. Totodatp, va fi rambursată TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor în localități, a apeductelor la sate, pentru reparația acoperișurilor școlilor, grădinițelor, spitalelor. Sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare a salariilor cu 30%, din1 ianuarie 2021.”

  Inițiativa de a dubla salariile pentru personalul medical a fost lansată de Igor Dodon în luna iunie a anului curent. Potrivit acesteia, prima majorare a salariilor, cu 30%, a avut loc în data de 1 septembrie curent, cea de-a doua, la fel cu 30 la sută, se va produce în 1 ianuarie 2021, iar la rectificarea bugetului în vara viitoare, urmează să fie bugetată o nouă majorare a salariilor pentru personalul medical, cu încă 40 la sută.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021