Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Legea, în capul mesei

  Legea Supremă trebuie pusă în capul mesei în decizia care va fi pronunțată de către judecătorii Curții Constituționale, în data de 23 februarie. Este declarația președintelui fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță. Acesta a precizat că nu vede spațiu de manevră în problema desemnării repetate a Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM

  „Supremația Constituției trebuie să prevaleze asupra tuturor, iar judecătorii Curții Constituționale trebuie să ia singura decizie corectă, care este foarte clar prevăzută în Constituție. Nu văd temei pentru alte soluții. Majoritatea constituționaliștilor, care cunosc foarte bine această chestiune, vorbesc despre acest lucru.„

  În același timp, socialistul a subliniat că, în conformitate cu hotărârea judecătorilor Curții Constituționale, până în 23 februarie, Parlamentul nu are dreptul să examineze desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță și a cabinetului său de miniștri, adăugând că acest lucru nu este altceva decât suspendarea decretului Maiei Sandu. Judecătorii Curții Constituționale au menționat că, în 23 februarie, va fi luată o decizie finală cu privire la cererea socialiștilor de examinare a faptului dacă Sandu este obligată să desemneze candidatul majorității la funcția de prim-ministru.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020