Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Lavrov: Moldova și Ucraina vor rămâne țări „veșnic” candidate la aderarea la UE

  Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov susține că, prin acordarea statutului de state-candidate la aderarea la UE pentru Moldova și Ucraina, Bruxelles-ul ar fi desfășurat „un gambit geopolitic împotriva Rusiei”. Declarația se conține într-un material publicat de iz.ru.

  „O parte din gambitul geopolitic împotriva Rusiei este acordarea statutului de țări „veșnic” candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Moldova”, a spus Lavrov.

  Ministrul rus de Externe s-a referit și la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron, privind crearea unei Comunități Politice Europene.

  „Facilități financiar-economice practic nu vor fi, însă vor cere solidaritate deplină cu UE în acțiunile împotriva Rusiei. Nu mai este principiul: „sau – sau”, ci „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Macron a explicat: UE va invita în comunitate toate țările europene – de la Islanda la Ucraina, nu și Rusia. Trebuie să precizez din prima – noi nici nu vrem, însă este importantă însăși declarația, care dezvăluie esența acestei noi confruntări”, a adăugat ministrul rus.

  De asemenea, șeful diplomației ruse a declarat că „Ucraina, Moldova și alte țări, „curtate” la ziua de azi de UE, au menirea de a fi jucători „statici” în jocurile Vestului”.

  Amintim că, pe 23 iunie, Consiliul European a decis să acorde R. Moldova și Ucrainei statutul de țări-candidate la aderarea la UE. Totodată, Consiliul European a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei, căreia îi va acorda statut de candidat după ce autoritățile georgiene vor înlătura restanțele.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  noi.md

  Facebook

  SOCIAL

  Inspectorii de la patrulare informează că pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult...

  Noutăţi

  Angajații Poliției de Frontieră au depistat în fluxul de călători doi străini care au prezentat permise de conducere falsificate. În ambele cazuri, șoferii și-ar...

  LUMEA

  Un prim caz de variolă a maimuţei a fost confirmat joi în Ucraina la un pacient care a fost spitalizat, a anunţat Ministerul Sănătăţii,...

  SOCIAL

  Droguri în valoare de 900 000 de lei au fost scoase din circuit de oamenii legii. Potrivit poliței, patru bărbați cu vârstele cuprinse între...

  Copyright © 2021