Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La studii în Rusia

  Toți doritorii de a-și continua studiile în instituțiile de învățământ din Federația Rusă, o pot face acum. Declarația a fost făcută de reprezentanții Casei Rusești la Chișinău, care au anunțat că, a început concursul de admitere la studii care va dura până pe 1 noiembrie. Potrivit regulamentului, candidații moldoveni pot asipra la o bursă universitară pentru studii de licență, master sau doctorat.

  Doritorii se pot înscrie deja prin intermediul site-ului education-in-russia.com. Aici, candidații vor trebui să completeze o anchetă, după care să anexeze copiile scanate ale unui set necesar de documente.

  Natalia Sapojnicova, angajat «Casa Rusească», Chișinău

  «Campania de selecție a viitorilor studenți a început deja și aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că înregistrarea va fi finalizată pe 1 noiembrie. Pe lângă chestionarul pe care-l va completa, candidatul trebuie să anexeze și o copie scanată a pașaportului. În cazul în care un concurent are mai multe cetățenii, trebuie să plaseze copiile tuturor pașapoartelor. Totodată, este nevoie de prezentarea atestatului, în cazul în care candidatul nu deține diplomă de absolvire a vreunei instituții de învățământ: școală și universitate».

  Potrivit regulamentului, oricare candidat are dreptul să depună pachetul de documente în șase universități din țară. Dacă ar fi să facem o analiză a anilor trecuți, cele mai populare universități în rândul moldovenilor sunt Școala Superioară de Economie, Universitatea Tehnică de Stat din Moscova Nicolae Bauman, Universitatea de Prietenie a Popoarelor din Rusia și universitățile de medicină.

  Natalia Sapojnicova, angajat «Casa Rusească», Chișinău

  «Majoritatea depun actele în universitățile de la Moscova și Sankt Petersburg. Acestea sunt universitățile de top. Însă avem candidați și pentru universitățile din Novosibirsk, Belgorod și Voronej».

  În acest an, concursul de înscriere se va încheia pe 1 noiembrie. Iată de ce, candidații ar fi bine se se grăbească, spun cei de la Casa Rusească.

  Natalia Sapojnicova, angajat «Casa Rusească», Chișinău

  «Pentru anul de studiu 2022-2023, nu avem o cifră exactă, însă, sigur, nu vom avea mai puțin de 500 de burse universitare finanțate din bugetul de stat, similar anilor precedenți».

  Concursul de selecție are loc în două etape. Inițial, candidații trebuie să treacă de comisia Rossotrudnichestvo, după care pachetul de documente este expediat universităților, care urmează să ia decizia finală.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021