Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La școală, în siguranță

  60 % din cadrele didactice din municipiul Chișinău au fost vaccinate. Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei de Viorica Negrei, șef – adjunct al Direcției municipale Educație. Potrivit acesteia, este necesară imunizarea a cel puțin 70 % dintre angajații din educație pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță.

  Totodată, Viorica Negrei a menționat că în noul an de învățământ, procesul educațional va fi organizat după modelele din anul trecut, în funcție de situația epidemiologică din localitate.

  Viorica Negrei, șef-adjunct, Direcția Municipală Educație

  „Țin să menționez că Ministerul Educației, printr-o scrisoare unde cuprinde mai multe aspecte, menționează că în anul școlar, în contextul de formă de organizare se aplică aceleași modele care au fost aprobate anul trecut, la decizia fondatorului, în dependență de starea epidemiologică din localitate”

  Șefa – adjunct de la Educație a precizat că modelele rămân a fi învățarea de la distanță, învățarea cu prezență fizică în sala de clasă sau în regim mixt. Însă o decizie definitivă în această privință nu a fost deocamdată luată. Potrivit datelor Ministerul Sănătății, de la începutul campaniei de imunizare, 35741 de cadre dicatice din țară s-au vaccinat cu prima doză de ser împotriva coronavirusului. Asta înseamnă aproape 33 % din numărul total de angajați din educație. Cu schema completă s-au imunizat 32.204 de angajați din învățământ sau 29,7 %.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021