Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La școală în siguranță

  Grupe de medici merg în fiecare scoală pentru a discuta cu profesorii și personalul auxiliar despre importanța vaccinării, iar la dorință angajații pot să se imunizeze la locul de muncă sau oriunde în cele 70 de puncte de vaccinare create de municipalitate. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

  Potrivit autorităților locale din sănătate, startul a fost dat la liceele ,,Ginta Latină” din sectorul Ciocana şi ,,Petru Rareş” de la Buiucani, unde au fost invitaţi la discuții profesorii şi personalul auxiliar care încă nu s-au imunizat împotriva coronavirusului. Aceştia au avut ocazia să fie informaţi din prima sursă de la medicii de familie, psihologii şi responsabilii din cadrul Centrelor de vaccinare despre necesitatea vaccinării cu scopul evitării îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi a deceselor din cauza complicaţiilor provocate de virus.

  Angela Cutasevici, viceprimarul Municipiului Chișinău

  «Am văzut că mai este nevoie de informat, de a asigura accesul la informație pentru toate cadrele didactice și non didactice ca să avem un număr suficient care ar asigura securitatea procesului educațional pentru noul an școlar. Aici la Ginta Latină, la formare au venit cadrele didactice care nu au fost la formare și informația afost prezentată de specialiști. E important că a fost și medicul de familie din sector care de fapt a venit cu un mesaj de grijă pentru ei».

  Potrivit municipalității, profesorii sunt în prima linie la fel ca și medicii, iată de ce ei trebuie protejați prioritar, asigurând astfel continuitatea procesului educaţional cu prezenţă fizică la şcoală.

  Zinaida Obrejanu, Vicedirector AMT Ciocana

  «Mesajul nostru cheie a fost de a convinge aceste cadre didactice sau alt personal auxiliar să se vaccineze. La moment în instituție dispunem de toate vaccinele, deaceea îi îndemnăm că nu sunt contraindicații».

  Astfel de şedinţe de informare urmează să fie desfăşurate în perioada următoare în toate şcolile şi grădiniţele din capitală, iar la necesitate, echipele mobile de medici se vor deplasa la instituţiile de învăţământ unde vor fi doritori de a se vaccina împotriva COVID-19.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021