Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La limită

  Doar 35 la sută din populația municipiului Chișinău este vaccinată împotriva noului coronavirus, ceea ce este insuficient pentru a atinge o imunitate colectivă. Datele au fost prezentate joi, 7 octombrie, de Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, la ședința Consiliului municipal Chișinău.

  Potrivit responsabilului de la Primărie, 98% dintre persoanele internate în stare gravă în spitale nu sunt vaccinate.

  Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate

  „Spitalele COVID-19 din municipiul Chișinău sunt arhipline. Suntem la limită cu numărul de paturi, avem o schemă de activare graduală a altor spații medicale. În secțiile de terapie intensivă practic nu sunt locuri libere. Chiar dacă acestea mai există, ele apar după ce unele persoane se externează din secție sau, din păcate, unii pacienți mor din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. 97-98 la sută dintre persoanele internate în stare gravă în spitale nu sunt vaccinate”

  Gîlca a opinat că, de la începtul pandemiei COVID-19, în capitală au decedat peste 2 mii de persoane din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.La nivel de țară, 23 la sută din populația Republicii Moldova este imunizată împotriva virusului SARS-CoV.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021