Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La limită

  Municipiul Chișinău se află la limită între zona galbenă și cea verde, în ceea ce privește numărul de infectări cu noul coronavirus. Informația a fost prezentată în această dimineață de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Edilul spune că incidența infectărilor este de 20 de cazuri la o sută de mii de locuitori în ultimele 14 zile, ceea ce denotă o descreștere considerabilă a numărului de infectări.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «În prezent doar două instituții medicale și-au păstrat profilul de internare Covid19, este vorba despre Centrul de la Moldexpo pentru triaj și ca staționar inclusive cu secție de terapie intensive dar și Maternitatea nr.2 pentru gravidele suspecte și confirmate cu Covid. La moment avem o incidență mică Covid, și invitația noastră este să ne vaccinăm cât mai mulți și să avem acea acoperire de 70 % care ne va ajuta să avem o Securitate epidemiologică și revenirea în totalitate la normal».

  Capacitatea totală a spitalelor pentru pacienții confirmați cu noul coronavirus este de 359 de paturi la staționar și 100 de paturi la triaj și 40 de paturi la Maternitatea nr. 2. Chiar și așa, edilul spune că orașul rămâne în alertă pentru a fi pregătiți în cazul unei agravări a situației epidemiologice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021