Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La indicațiile Washingtonului?

  Statele Unite ale Americii îi interzic președintelui Maia Sandu să poarte discuții și să dezvolte o relație sănătoasă cu Federația Rusă. Declarația vine de partea ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Potrivit oficialului de la Kremlin în prezent asistăm la o ingerință fără precedent a partenerilor occidentali în problemele interne ale Republicii Moldova. Declarația a fost lansată în cadrul ședinței structurilor de forță din țările CSI.

  Serghei Lavrov, ministrul rus de externe

  «Susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei – țară cu care avem o istorie comună. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din luna iulie. Cu toate acestea, suntem profund preocupați de ingerința Washingtonului și a Bruxelles-ului în politica internă a țării, atunci, când președintelui țării i se interzice să dialogheze și să mențină o relație normală cu autoritățile din Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va fi capabil să acționeze singur, fără ingerința forțelor din exterior.»

  Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al instituției prezidențiale, al Delegației UE la Chișinău, și al Ambasadei SUA în țara noastră pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021