Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  La Conferința mondială a speakerilor, Zinaida Greceanîi a ținut un discurs în problema mobilității umane

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, participă la Cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament, care se desfășoară, pe 19-20 august, în regim online.

  În prima zi a summitului, Zinaida Greceanîi a fost invitată să prezinte un discurs cu tematica ”Mobilitatea umană: provocări, oportunități și soluții”. În alocuțiunea sa, Președintele Parlamentului a vorbit despre migrația de muncă și politicile promovate de autoritățile din Moldova pentru buna gestionare a acesteia, orientate spre reîntoarcerea cetățenilor.

  ”Autoritățile Republicii Moldova tratează migrația în contextul managementului eficient al fluxurilor migraționiste, care să contribuie la migrația legală a moldovenilor și la revenirea lor, la reîntregirea familiilor”, a declarat Zinaida Greceanîi. Președintele Parlamentului a exemplificat prin acordul-cadru dintre Moldova și Franța pentru susținerea cetățenilor moldoveni la reîntoarcere și reintegrare.

  Zinaida Greceanîi a specificat că sunt în proces de implementare programe naționale de creare a oportunităților pentru valorificarea abilităților, aptitudinilor și resurselor financiare acumulate de către lucrătorii migranți.

  Totodată, potrivit Președintelui forului legislativ, se depun eforturi în vederea creării condițiilor atractive pentru persoanele care au plecat peste hotare la studii, în baza unor acorduri bilaterale dintre Moldova și alte state.

  Președintele Parlamentului a mulțumit autorităților și cetățenilor țărilor în care locuiesc și muncesc cetățeni din Republica Moldova și a îndemnat comunitatea internațională spre o cooperare mai strânsă între țările de proveniență, de tranzit și de destinație.

  ”Sarcina noastră comună este să creăm asemenea condiții în care cetățenii să dorească și să poată să revină acasă”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  Organizatorii planifică să desfășoare summitul în regim real, la Viena, în anul 2021.

  socialistii.md

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat cu omologul său din Republica Turcia, Mustafa Şentop. Au fost abordate aspecte privind cooperarea între Republica Moldova și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

  POLITICA

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

  Copyright © 2020