Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  La comanda cui?

  După anunțul scandalos că președintele Maia Sandu a cerut inițierea unei proceduri penale împotriva reprezentanților opoziției – Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și alții, Alexandr Stoianoglo a făcut noi dezvăluiri. Astfel, procurorul general a spus că fostul ambasador al UE în Moldova Peter Michalko este foarte interesat de cazul finanțării ilegale a PSRM. Și în acest caz, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a jucat un rol important.

  Colaborarea lui Viorel Morari nu s-a limitat la reprezentanții PAS. Fostul șef al Procuraturii anticorupție a cooperat activ cu reprezentanți ai ONG-urilor, precum și cu mass-media cică „independentă”. Opinia aparține procurorului general Alexandr Stoianoglo. Iar toate datele care au fost prezentate sunt extrase în cooperare cu Europol din transcrierile conversațiilor telefonice a lui Morari,

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Analiza comunicării lui Viorel Morari cu reprezentanții ONG-urilor arată în mod clar ale căror interese sunt promovate de aceste organizații. Acest sprijin din partea Institutului pentru politici și reforme europene nu este întâmplător. Este suficient să vă uitați la lista donatorilor acestui ONG și devine clar cine se află în spatele acestui lucru. Fundația Konrad Adenauer – această organizație este partener al Administrației Prezidențiale a Republicii Moldova; organizații „Soros-Moldova”, UE și altele. Președintele consiliului administrativ al acestui ONG este secretarul de presă al Maiei Sandu”

  Procurorul general a spus că Viorel Morari s-ar fi bucurat și de sprijinul ambasadorului UE în Moldova, Peter Michalko. Stoianoglo a subliniat că dialogul dintre Morari și Michalko a început chiar în momentul concursului pentru postul de procuror general al țării. Mai târziu, oficialul european i-a permis lui Morari să-l sune în orice moment al zilei.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Reprezentanții UE sunt, de asemenea, printre apărătorii zeloși ai lui Viorel Morari. Deși, acest lucru nu mai pare surprinzător, deoarece reprezentantul UE a fost în relații prietenoase cu politicienii în perioada statului capturat. Da, ați înțeles corect, vorbim despre Peter Michalko – reprezentantul UE în Republica Moldova în ultimii 4 ani, care era în corespondență activă cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Viorel Morari i-a raportat la fiecare pas și i-a furnizat materiale pentru uz intern. „

  Aparent, susține Stoianoglo, unul dintre principalele subiecte care l-au interesat pe Michalko în comunicarea cu Morari a fost interesul de a promova așa-numitul caz de finanțare ilegală a PSRM.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „La 28 noiembrie 2019, Viorel Morar îi raportează ambasadorului UE:„ La 26 noiembrie, am dispus anularea deciziei procurorului de respingere a cazului de finanțare PSRM ”. – sfârșitul citatului. Dacă tragem o concluzie din discuție, această problemă a fost discutată cu o săptămână mai devreme în cadrul reuniunii lor bilaterale. Nu pot să nu menționez că a fost cazul de finanțare PSRM care l-a interesat pe ambasadorul UE Peter Michalko în timpul discuțiilor sale cu mine. ”

  Rezumând, Alexandr StoIanoglo a subliniat că nu se teme să provoace un scandal diplomatic prin declarațiile sale, adăugând că este pe deplin responsabil pentru cuvintele sale. La scurt timp, reprezentanții PAS au venitcu o reacție, și au menționat că tot ce spune Stoianoglo sunt aberații. Am încercat să obținem un comentariu și de la ceilalți menționați în material, dar apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021