Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Klipii: Ceea ce face PAS este centralizare. Sunt lucruri de idee socialistă

  Igor Klipii, secretarul general al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a declarat că, deși PAS își asumă în totalitate mesajul proeuropean, de fapt, ceea ce face acest partid înseamnă „centralizare”. Despre aceasta Klipii a vorbit la emisiunea „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova” care emite pe internet.

  „Dacă luăm pe plan intern, noi suntem liberali și pledăm pentru liberalizarea vieții politice și economice în Republica Moldova. Ceea  ce face PAS-ul, de fapt, este centralizare. Reforma teritorial-administrativă este un element de centralizare. Subordonarea spitalelor, dincolo de partea juridică, ca esență este de natură centralizatoare. Politizarea unor instituții. Sunt lucruri care noi le vedem nu tocmai de dreapta, nu tocmai liberale, ele sunt mai degrabă de idee socialistă”, a declarat Klipii.

  Totodată, el a menționat că semnarea, la invitația CUB, de către cinci partide de dreapta (Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Liberal, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul „Puterea Poporului” și Partidul Verde-Ecologist) în susținerea parcursului european a demonstrat că există în Moldova și alte partide proeuropene, decât PAS, care „își asumă acest mesaj”.

  „A fost o acțiune pe care noi ne-am asumat-o și cred că am putut demonstra că negocierea în Republica Moldova există. Poate exista ca fenomen. Că ea poate produce rezultat. Că există partide proeuropene, altele decât cel unic care își asumă cumva acest mesaj sau încearcă să îl impună ca unic posibilul”, a explicat Igor Klipii.

  Mai mult, el admite că invitația la Președinție a unor partide extraparlamentare cu doar o zi înainte ca cele cinci formațiuni să semneze declarația comună, a fost motivată anume de această inițiativă.

  Klipii a mai vorbit despre eforturile CUB de construcție a partidului, remarcând în context că sunt dificultăți în teritorii din cauza „terorii și vânătorii de primari”.

  „E o teroare acum practic în teritoriu, e vânătoare de primari, de candidați și noi suntem în condiții mai dificile decât PAS-ul”, a spus el, specificând că „relația noastră cu PAS-ul se construiește cu greu”.

  Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile lui Igor Klipii nu au fost comentate de serviciul de presă al PAS.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că „parlamentarii PAS elaborează, în taină,  un pachet de inițiative legislative, care ar permite aderarea Republicii...

  POLITICA

  Așa cum a anunțat Asociația Judecătorilor din Republica Moldova în comunicatul de presă din 22 septembrie 2023, în timpul ultimei întâlniri EAJ, desfășurată la...

  POLITICA

  Conducerea țării încearcă să intimideze partidul „ȘANSĂ” în timpul campaniei electorale, a declarat luni președintele partidului, Alexei Lungu, în cadrul unei conferințe de presă,...

  POLITICA

  „În premieră, în istoria alegerilor din Moldova, a fost creat un grup de lucru interdepartamental, care se va ocupa de organizarea alegerilor locale. Un...

  Copyright © 2021