Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Kievul intră în lockdown pentru trei săptămâni după explozia numărului de infectări cu coronavirus

  Capitala Ucrainei, Kiev, a introdus un lockdown de trei săptămâni din cauza unei creşteri semnificative a numărul de cazuri de coronavirus, relatează DPA.

  „Situaţia legată de răspândirea virusului este o reală ameninţare”, a declarat joi primarul Vitali Kliciko.

  În Kiev, oraş cu trei milioane de locuitori, a spus el, peste 70% din paturile de spital pentru pacienţii cu COVID-19 sunt deja ocupate.

  Începând de sâmbătă, toate teatrele, cinematografele, muzeele şi centrele comerciale vor fi închise, în timp ce magazinele alimentare şi farmaciile vor rămâne, totuşi, deschise.

  Saloanele de coafură şi centrele de fitness pot fi folosite, dar cu programare. Grădiniţele şi mijloacele de transport public vor fi de asemenea ferite de restricţii.

  Studenţii vor studia online.

  Măsuri similare au fost dispuse miercuri şi pentru oraşul Liov din vestul ţării.

  De la izbucnirea pandemiei de coronavirus în urmă cu un an, peste 1,5 milioane de infectări au fost înregistrate oficial în Ucraina, iar peste 29.000 de persoane au murit din cauza virusului.

  Peste 70.000 de ucraineni au fost vaccinaţi. Campania de vaccinare a început în urmă cu doar trei săptămâni.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, pacienții programați pentru internări și intervenții chirurgicale vitale nu vor avea acces la serviciile de terapie...

  LUMEA

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  SOCIAL

  Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că după restricțiile anunțate în data de 9 septembrie, lockdown-ul este pasul următor. Declarația a fost făcută în...

  SOCIAL

  Conform informației confirmate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la data de 25 august aproximativ orele 02:00, în orașul Kiev Ucraina, s-a...

  Copyright © 2021