Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Jurnalist român despre vizita lui Igor Dodon la Moscova: Președintele Dodon este prezent la momentul potrivit în locul potrivit

  „Președintele Igor Dodon s-a aflat la momentul potrivit în locul potrivit”. Așa a comentat jurnalistul român, Victor Nichituș, vizita șefului statului la Moscova, unde a participat la parada din Piața Roșie.

  În opinia lui Nichituș, pandemia provocată de COVID-19 și-a pus amprenta în relațiile dintre statele membre ale UE, iar neînțelegerile existente pe marginea ajutoarelor macro-financiare continuă.

  “În condițiile în care Uniunea Europeană a stopat extinderea sa către est, evoluția viitoare a statelor din Parteneriatului Estic, arată că, în lipsa aderării lor la NATO, acestea vor deveni o zonă gri în care interesul Federației Ruse se va împleti cu cel al Uniunii Europene”, spune jurnalistul într-un editorial publicat pe politics.md.

  Totodată, Nichituș a remarcat faptul că gestul lui Igor Dodon de a merge la Moscova se înscrie perfect în politica externă echilibrată pe care o promovează șeful statului.

  “Așa că politica externă echilibrată de care a vorbit președintele Dodon se pliază pe aceste considerente ale Bruxelles-ului și implică faptul că Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la Uniunea Europeană ori NATO. O echilibristică care poate fi făcută doar dacă va exista responsabilitate în politica internă pentru asigurarea creșterii economice”, a conchis jurnalistul.

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Părțile au discutat despre rezultatele colaborării bilaterale...

  SOCIAL

  Președintele Igor Dodon a declarat că, înainte de a se deplasa la Moscova pentru a asista la Parada dedicată 75 de ani de la...

  Copyright © 2021