Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Jurist: Dosarul Marinei Tauber se coase ca dosar politic

  Dosarul Marinei Tauber se coase ca un dosar politic. Este opinia doctorului habilitat în drept, Teodor Cârnaț, care a fost exprimată în cadrul ediției din această seară a emisiunii „TEMA” difuzată pe internet la „Primul în Moldova”.

  „Acest dosar al lui Tauber încetul cu încetul se coase ca dosar politic. Odată ce politicul prin guvernare se implică, Curtea Europeană  a Drepturilor Omului spune că aceasta este o influență politică și nu sunt asigurate drepturile care sunt garantate de către Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat juristul în contextul reținerii, pe 1 mai, a vicepreședintelui Partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber și plasării ulterioare în arest la domiciliu.

  El este sigur că persoanele responsabile de dosar „vor executa întocmai comenzile puterii”, deoarece „au fost numite în funcții prin aranjamente de concursuri”.

  „Nu există organe independente în Republica Moldova, toate sunt loiale PAS-ului, fiindcă în funcții de conducere la aceste organe  sunt oamenii PAS-ului care au fost numiți prin aranjamente de concursuri. Și cineva ajunge în Procuratura Anticorupție prin aranjări. Și ca rezultat persoanele respective vor executa întocmai comenzile puterii”, a subliniat Cârnaț.

  În opinia sa, cauza reală a dosarelor intentate împotriva politicianului de opoziție este creșterea în sondaje a formațiunii politice pe care o reprezintă.

  „Marina Tauber este un activ, pro-activ, foarte activ politic și ca rezultat îi crește ratingul din punct de vedere al persoanei politice, inclusiv ridică ratingul partidului. Și sondajele de opinii arată că Partidul „ȘOR” este în creștere”, a argumentat expertul.

  Totodată, el a spus că Marina Tauber și Partidul  „ȘOR” arată problemele societății și spune guvernării cum să le rezolve.

  „Iar poporului care simte aceste încălcări îi place că există un portavoce care în numele lui, în numele celor care au votat-o pe Marina Tauber, vorbește”, a rezumatul juristul.

  La momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, Ministerului Justiției, Procuraturii Anticorupție, PAS.

  Facebook

  POLITICA

  În opinia expertului în drept constitutional, Teodor Cârnaț, programul „Spor pentru Moldova”, prezentat ieri de premierul Dorin Recean, nu este altceva decât „corupere politică”...

  POLITICA

  Deputata Marina Tauber, căreia i s-a refuzat înregistrarea în calitate de candidat independent la funcția de primar al mun. Bălți, a depus o cerere...

  POLITICA

  Aducem la cunoștință că pe data de 16 septembrie 2023, din numele partidului politic „ȘOR” și  a mai multor exponenți ai partidului, compania engleză...

  SOCIAL

  Curtea Constituțională a respins ca neîntemeiat recursul înaintat de deputatul Marina Tauber pentru verificarea constituționalității unor restricții privind prevederile Codului Electoral, potrivit cărora toți cetățenii...

  Copyright © 2021