Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Judecătoria de la Moscova l-a arestat în absență pe Renato Usatîi

  24 iulie, Curtea Tverskaia de la Moscova, a dispus arestarea în absență a lui Renato Usatîi în cadrul unui dosar penal privind organizarea unei comunități criminale. După cum a aflat RIA novosti de la serviciului de presă al Curții, el a fost dat în căutare internațională.

  “Prin Hotărârea Judecătoriei Tverskaia de la Moscova în privința lui Renato Usatîi a fost aleasă o măsură de pedeapsă sub formă de detenție în absență. El a fost dat în căutare internațională”, a spus reprezentantul instanței.

  Avocatul Murad Musaev a cerut să nu-l aresteze pe acuzatul său: “el dorește să participe la investigații și este gata să vină”. Potrivit lui, în cazul în care instanța va emite în absență o sancțiune de arest, Moldova nu-l va extrăda în baza acelorași norme de drept care-i permit și Rusiei să nu-și extrădeze cetățenii la cererile altor țări.

  Renato Usatîi, anunțat în căutare internațională în Rusia “Căutarea internațională în acest caz este o măsură nu numai ineficientă, ci și contraproductivă”, consideră fundașul. Usatîi însuși, a explicat avocatul, consideră că dosarul este motivat politic – anterior, potrivit avocatului, el a fost amenințat cu urmărire penală și forțat să iasă din partidul său.

  La rîndul său, anchetatorul MAI al Federației Ruse a declarat că l-a invitat de mai multe ori pe Usatîi la acțiuni de urmărire penală, inclusiv pentru acuzare, dar el “s-a eschivat de la prezență”.

  Usatîi a fost dat în căutare internațională. Perioada de valabilitate a măsurii de reprimare a fost stabilită pentru două luni de la reținerea sau extrădarea acestuia în Rusia.

  Sursa: Noi_md

  Facebook

  POLITICA

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

  POLITICA

  Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în această dimineață.

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  În ajunul Anului Nou pe stil vechi ex-președintele Igor Dodon le-a transmis cetățenilor un mesaj de felicitare, urări de sănătate, pace și bunăstare.

  Copyright © 2020