Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Judecătoria de la Moscova l-a arestat în absență pe Renato Usatîi

  24 iulie, Curtea Tverskaia de la Moscova, a dispus arestarea în absență a lui Renato Usatîi în cadrul unui dosar penal privind organizarea unei comunități criminale. După cum a aflat RIA novosti de la serviciului de presă al Curții, el a fost dat în căutare internațională.

  “Prin Hotărârea Judecătoriei Tverskaia de la Moscova în privința lui Renato Usatîi a fost aleasă o măsură de pedeapsă sub formă de detenție în absență. El a fost dat în căutare internațională”, a spus reprezentantul instanței.

  Avocatul Murad Musaev a cerut să nu-l aresteze pe acuzatul său: “el dorește să participe la investigații și este gata să vină”. Potrivit lui, în cazul în care instanța va emite în absență o sancțiune de arest, Moldova nu-l va extrăda în baza acelorași norme de drept care-i permit și Rusiei să nu-și extrădeze cetățenii la cererile altor țări.

  Renato Usatîi, anunțat în căutare internațională în Rusia “Căutarea internațională în acest caz este o măsură nu numai ineficientă, ci și contraproductivă”, consideră fundașul. Usatîi însuși, a explicat avocatul, consideră că dosarul este motivat politic – anterior, potrivit avocatului, el a fost amenințat cu urmărire penală și forțat să iasă din partidul său.

  La rîndul său, anchetatorul MAI al Federației Ruse a declarat că l-a invitat de mai multe ori pe Usatîi la acțiuni de urmărire penală, inclusiv pentru acuzare, dar el “s-a eschivat de la prezență”.

  Usatîi a fost dat în căutare internațională. Perioada de valabilitate a măsurii de reprimare a fost stabilită pentru două luni de la reținerea sau extrădarea acestuia în Rusia.

  Sursa: Noi_md

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  Copyright © 2021