Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Judecătoria de la Moscova l-a arestat în absență pe Renato Usatîi

  24 iulie, Curtea Tverskaia de la Moscova, a dispus arestarea în absență a lui Renato Usatîi în cadrul unui dosar penal privind organizarea unei comunități criminale. După cum a aflat RIA novosti de la serviciului de presă al Curții, el a fost dat în căutare internațională.

  “Prin Hotărârea Judecătoriei Tverskaia de la Moscova în privința lui Renato Usatîi a fost aleasă o măsură de pedeapsă sub formă de detenție în absență. El a fost dat în căutare internațională”, a spus reprezentantul instanței.

  Avocatul Murad Musaev a cerut să nu-l aresteze pe acuzatul său: “el dorește să participe la investigații și este gata să vină”. Potrivit lui, în cazul în care instanța va emite în absență o sancțiune de arest, Moldova nu-l va extrăda în baza acelorași norme de drept care-i permit și Rusiei să nu-și extrădeze cetățenii la cererile altor țări.

  Renato Usatîi, anunțat în căutare internațională în Rusia “Căutarea internațională în acest caz este o măsură nu numai ineficientă, ci și contraproductivă”, consideră fundașul. Usatîi însuși, a explicat avocatul, consideră că dosarul este motivat politic – anterior, potrivit avocatului, el a fost amenințat cu urmărire penală și forțat să iasă din partidul său.

  La rîndul său, anchetatorul MAI al Federației Ruse a declarat că l-a invitat de mai multe ori pe Usatîi la acțiuni de urmărire penală, inclusiv pentru acuzare, dar el “s-a eschivat de la prezență”.

  Usatîi a fost dat în căutare internațională. Perioada de valabilitate a măsurii de reprimare a fost stabilită pentru două luni de la reținerea sau extrădarea acestuia în Rusia.

  Sursa: Noi_md

  Facebook

  SOCIAL

  Ploile abundente au provocat pagube în unele zone din centrul și sudul țării, în special în Comrat. Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

  POLITICA

  Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat în cursă.

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe Igor Dodon în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

  Copyright © 2020