Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Japonia va oferi Moldovei un credit de aproape 19 milioane de dolari pentru modernizarea agriculturii

  Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei au semnat, astăzi, două acorduri privind acordarea unui împrumut de 18,7 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol și un acord de grant, în valoare de aproximativ 400 de mii de dolari, destinat proiectului de creare a unui centru de digitizare a publicațiilor Bibliotecii Naţionale a Moldovei.

  Acordul de împrumut de 18,7 milioane de dolari prevede o perioadă de 40 de ani, cu o rată anuală a dobânzii de 0,1% şi o perioadă de grație de 12 ani.

  Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a declarat că acest credit va contribui la creșterea producției alimentare și la stabilizarea economiei țării.

  Cel de-al doilea proiect prevede transcrierea în format digital a unor volume de cărți, lucrări de artă, hărți, înregistrări audio/video din colecția Bibliotecii Naționale (circa 2,5 milioane unități) și a altor instituții partenere: biblioteci, muzee și arhive.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alte 265 persoane au fost tratate şi externate. În total, 13 298 persoane au fost tratate de COVID-19

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alte 240 persoane au fost tratate şi externate. În total, 13 033 persoane au fost tratate de COVID-19.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alte 57 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 2 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu...

  POLITICA

  Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a aderării Republicii Moldova la Consiliul Europei, Președintele Parlamentului, Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a adresat mesaje Președintelui...

  Copyright © 2020