Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Japonia: Peste 130 de maşini, implicate într-un accident în lanţ pe fondul ninsorii abundente

  Cel puţin 134 de autovehicule au fost implicate, marţi, într-un accident în lanţ produs în Japonia după ce o furtună de zăpadă a afectat o porţiune de autostradă, carambolul fiind soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor 12, informează Reuters.

  Accidentele s-au produs pe Autostrada Tohoku din prefectura nordică Miyagi, în jurul prânzului, pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, au indicat autorităţile guvernamentale.

  Acestea impuseseră o limită de viteză de 50 km/oră, după ce ninsoarea abundentă a redus vizibilitatea, însă măsura nu a fost suficientă pentru prevenirea dezastrului.

  Aproximativ 200 de persoane au fost prinse în carambol, 12 dintre acestea fiind transportate la spital, a precizat Agenţia pentru situaţii de urgenţă.

  Katsunobu Kato, secretar-şef al cabinetului nipon, a declarat presei că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare.

  Mai multe regiuni din Japonia s-au confruntat în ultimele săptămâni cu ninsori neobişnuit de abundente.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Peste 100 de persoane au fost rănite în Japonia în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 care a zguduit provincia Fukushima, fiind resimţit puternic inclusiv...

  LUMEA

  Japonia intenţionează să colecteze date de la persoanele care se infectează cu noul coronavirus chiar şi după ce au fost vaccinate pentru a evalua...

  LUMEA

  Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde...

  LUMEA

  Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma ninsorilor abundente care s-au abătut asupra Japoniei, a informat luni postul public japonez NHK, potrivit DPA.

  Copyright © 2020