Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Italia: Trei persoane reţinute după accidentul de teleferic de duminică

  Autorităţile din Italia au reţinut trei persoane în urma tragediei de duminică din Piemont, în care 14 oameni, între care doi copii, au murit după ce telecabina cu care se deplasau s-a prăbuşit, informează miercuri ANSA şi dpa.

  Cei trei, proprietarul societăţii care operează instalaţia de teleferic, Ferrovie Mottarone srl, directorul acesteia şi şeful serviciului operativ, au acţionat „în mod conştient”, potrivit procurorului public din provincia Verbania, Olimpia Bossi.

  Anchetatorii au stabilit că ”s-a umblat” la sistemul de frânare de urgenţă al instalaţiei pentru a evita întreruperile şi întârzierile, a afirmat procuroarea după interogarea celor trei. Un dispozitiv care dezactivează frâna de urgenţă nu a fost înlăturat, ceea a făcut ca sistemul de frânare de urgenţă să nu funcţioneze în momentul în care cablul s-a rupt, a explicat Bossi.

  Cei trei ar putea fi acuzaţi de omucidere, distrugere fără intenţie şi vătămare corporală, dar ancheta continuă.

  Imaginile cu accidentul surprinse de camerele de supraveghere, examinate de procuratură, arată cum, cu puţin înainte ca telegondola să ajungă la destinaţie, pe vârful muntelui Mottarone, un cablu se rupe şi cabina începe să alunece înapoi spre vale, iar câţiva dintre cei 15 turişti cad, a relatat presa locală.

  Singurul supravieţuitor al accidentului este un băieţel de cinci ani, care şi-a pierdut ambii părinţi şi un frate mai mic şi care este internat în stare stabilă la un spital din zonă.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Astăzi este Ziua Proclamării Republicii Italiene (1946), stat unitar în sudul Europei.

  LUMEA

  Cinci grupuri de persoane s-au urcat în cabina telefericului prăbușit duminică în Italia, inclusiv două cupluri cu copii mici. Sosiseră din Varese, Piacenza, Verbania...

  LUMEA

  Finala Eurovision Song Contest 2021, desfășurată ieri seara la Rotterdam, a fost câștigată de Italia, care va fi, în 2022, țară-gazdă pentru noua ediție....

  LUMEA

  Cel puțin 14 oameni au murit duminică în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime sunt 5 cetățeni israelieni, între care...

  Copyright © 2021