Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Italia a impus un nou lockdown pentru a stopa creşterea numărului cazurilor de COVID-19

  Un nou lockdown a fost instituit începând de luni în Italia, vizând peste 40 de milioane de locuitori, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

  Cu excepţia insulei Sardinia, unde există foarte puţine restricţii, toate regiunile din Italia sunt supuse regulilor care se aplică zonei portocalii sau celei roşii.

  Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

  Pe lângă Lombardia, cu metropola sa Milano, şi Lazio, cu capitala sa Roma, Veneto şi Emilia-Romagna se află de asemenea în zona roşie de risc. În aceste regiuni deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate, precum şi pentru aprovizionare cu produse de primă necesitate.

  Sporturile în aer liber sunt permise doar individual. De asemenea, elevii trebuie să se întoarcă la cursurile online.

  Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-COVID pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

  În plus, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ”roşie”.

  Italia, care a depăşit pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei, înregistrează o creştere accentuată a contaminărilor şi deceselor, în mare parte din cauza tulpinii britanice. Autorităţile au raportat peste 3,223 de milioane de cazuri de infectări de la începutul pandemiei.

  moldpres.md

  Facebook

  LUMEA

  Preşedintele Italiei, Sergio Mattrella, a fixat pe 25 septembrie data scrutinului parlamentar anticipat, iar numărul senatorilor şi deputaţilor va fi redus, prin aplicarea rezultatului...

  LUMEA

  Macao a intrat luni în primul lockdown de la începutul pandemiei pentru a opri cel mai grav val de coronavirus, ceea ce a dus...

  Noutăţi

  Un tânăr de 19 ani, originar din Republica Moldova, a decedat în Italia, la scăldat. Tragedia s-a întâmplat ieri-seară, în provincia Torino. Potrivit presei...

  LUMEA

  Bilanţul prăbuşirii, duminică, a unui bloc uriaş al gheţarului Marmolada, cel mai înalt vârf din Alpii italieni, a crescut joi de la nouă la...

  Copyright © 2021