Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Italia a declarat stare de urgență în nordul țării

  Italia a declarat luni stare de urgență pentru zonele din jurul fluviului Pad, care reprezintă aproape o treime din producția agricolă a țării și care trec prin cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani, transmite Reuters.

  Decretul guvernamental va permite autorităților să treacă peste formalități și să acționeze imediat dacă consideră că este necesar pentru a putea impune raționalizarea apei în cazul gospodăriilor și afacerilor.

  Padul este cel mai lung râu din Italia, cu o lungime de peste 650 de kilometri, trecând prin nordul bogat al Italiei. Însă, multe porțiuni de pe cursul fluviului au secat iar fermierii spun că debitul este atât de slab încât apa mării intră pe continent, distrugând culturile.

  Guvernul a declarat într-un comunicat că măsurile de urgență vor viza terenurile care sunt la granița fluviului precum și bazinele hidrografice ale Alpilor estici.

  Prin extensie, autoritățile introduc o stare de urgență în cinci regiuni din nord – Emilia-Romagna, Friuli-Veneția Giulia, Lombardia, Piemont și Veneto – alocând o sumă inițială de 36,5 milioane de euro pentru a le ajuta să gestioneze penuria de apă.

  „Starea de urgență este menită să gestioneze actuala situație cu puteri și mijloace extraordinare, cu măsuri de ajutor și asistență pentru populația afectată”, a transmis guvernul.

  Executivul a adăugat că măsuri suplimentare ar putea fi luate în viitor pentru a face față secetei despre care autoritățile responsabile spun că afectează tot mai mult centrul Italiei după o iarnă și o primăvară extrem de uscate, urmate de un început de vară excepțional de călduros.

  Presa din Italia a relatat că premierul Mario Draghi ia în considerare numirea unui comisar să coordoneze măsurile de răspuns la secetă într-un mod similar cum a făcut guvernul prin crearea unei funcții de comisar care gestionează criza coronavirusului.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Zi de proteste pe aeroporturile din Europa. În Germania, patru mari aeroporturi vor fi paralizate din cauza unei greve de avertisment a muncitorilor. Unul...

  LUMEA

  Sunt demonstrații sociale în Europa, din cauza scumpirii vieții. În perioada 9-10 martie 2023 va avea loc o grevă generală în toate domeniile de...

  SOCIAL

  Un autocar care venea din Torino și se îndrepta spre Chișinău, în Moldova, cu 10 pasageri la bord, a fost supus luni unui control...

  POLITICA

  Partidul „ȘOR” contestă hotărârea adoptată de majoritatea parlamentară a PAS privind prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. O sesizare în acest...

  Copyright © 2021