Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Italia a câștigat concursul Eurovision din acest an

  Finala Eurovision Song Contest 2021, desfășurată ieri seara la Rotterdam, a fost câștigată de Italia, care va fi, în 2022, țară-gazdă pentru noua ediție. A adus victorie țării sale trupa rock Maneskinm, cu piesa „Zitti e buoni”, care a acumulat numărul maxim de puncte – 524.

  Reprezentantul Italiei a fost preferatul caselor de pariuri, care îl arătau marele favorit în finala Eurovision 2021. Pe locul doi s-a situat Franța, cu 499 de puncte, iar pe locul trei – Elveția, cu 432 puncte. Pe ultimul loc în clasament s-a clasat Marea Britanie, care nu a obținut nici un vot nici din partea juriului, nici din partea publicului.

  Pentru marele trofeu s-au luptat 26 de țări, inclusiv Republica Moldova, reprezentată de Natalia Gordienko, cu piesa „Sugar”, care s-a clasat pe locul 13, cu un total de 115 puncte. Cele mai multe puncte din partea juriului, 12, Republica Moldova le-a primit din partea Bulgariei și a Rusiei. Din partea publicului, Natalia Gordienko a primit, în total, 63 de puncte. Republica Moldova a acordat numărul maxim de puncte, 12, Bulgariei, zece puncte Rusiei, iar Greciei opt.

  Solicitat de agenție, șeful delegației moldovenești la Rotterdam, Olanda, Vitalie Cojocaru, a menționat că faptul că reprezentanta Republicii Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2021, deja constituie o victorie.

  În acest an, la Eurovision au participat artiști din 39 de state. În finală au evoluat cei 20 de participanți selectați în cadrul celor două semifinale, reprezentanții țării-gazdă și ai celor cinci țări fondatoare ale Eurovision – Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

  Republica Moldova participă la Eurovision din 2005. În acel an, țara noastră, reprezentată de formația ”Zdob și Zdub”, s-a plasat pe locul şase. Trupa ”SunStroke Project” a obținut în 2017 cel mai bun rezultat pentru țara noastră, ocupând locul trei la acest concurs.

  moldpres.md

  Facebook

  LUMEA

  Italia se pregătește pentru proteste, în condițiile în care de vineri toți lucrătorii vor fi obligați să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus...

  LUMEA

  Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină, iar autorităţile oraşului...

  LUMEA

  O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică...

  LUMEA

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  Copyright © 2021