Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  IT park din Moldova, cifră-record de afaceri

  Cifra de afaceri a IT Park din Moldova a ajuns la 3,65 miliarde de lei în 2019. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, a prezentat astăzi rezultatele obținute de IT Park în anul 2019 și spune că acestea depășesc așteptările autorităților.

  VITALIE TARLEV, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL ECONOMIEI ȘI INFRASTRUCTURII

  “Numărul de rezidenți, a atins cifra de 5252 companii rezidente. Volumul de vânzări ai rezidenților Moldova IT Park, a este circa 3,7 miliarde lei. Numărul de angajați în Moldova IT Park, depășește cifra de 9700 de angajați. Companii străine atrase-133».
  Oficialul a mai subliniat că se înregistrează o creștere a numărului întreprinderilor noi până la 223 iar 44 dintre acestea sunt start-up-uri. În opinia autorităților, scopul parcurilor IT este realizarea produselor cu valoare adăugată înaltă, iar rezidenții acestora achită doar un impozit unic, de 7% din vânzări. Primul parc IT în Republica Moldova și-a început activitatea la 1 ianuarie 2018, fiind o platformă creată de Guvern pentru stimularea investițiilor și dezvoltarea afacerilor IT, cercetare, dezvoltare și inovare digitală.

  Copyright © 2020