Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Istorie vie la Iserlia

  În data de 12 iulie, locuitorii satului Iserlia, raionul Basarabeasca i-au constit pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel și au marcat hramul localității. În aceeași zi, în sat a fost inaugurat monumentul restaurat în memoria soldaților care și-au pierdut viața în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

  Numele celor care nu s-au mai întors acasă de pe câmpurile de luptă sunt imortalizate pe monumentul de granit din Iserlia. Onoarea de a-l inaugural i-a revenit participantului la operațiunile militare din Afganistan.

  Memorialul a fost restaurat cu sprijinul Guvernului Rusiei, al Consiliului de coordonare al compatrioților ruși și conducerii consiliului raional.

  Andrei Kibirev, șef de departament, Centrul Rus de Știință și Cultură din Moldova

  „Având în vedere încercările nesfârșite de a falsifica istoria, valoarea și importanța acestui eveniment nu pot fi subestimate. Sper ca vectorul direcției acestei lucrări să nu se schimbe, ci doar să se intensifice. Din partea Centrului Rus de Știință și Cultură, vom oferi suportul necesar.”

  Anul acesta, datorită asistenței financiare din partea Rusiei, vor fi restaurate 15 morminte și monumente ale eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  Victor Gaiciuc, consilierul președintelui în domeniul apărării şi securităţii naţionale

  „Nu avem dreptul să uităm sacrificiile făcute în acest război. Vreau să vă asigur că, în viitor, Igor Dodon va sprijini inițiativele de restaurare a monumentelor celor morți, de educare a tinerilor în spiritul patriotismului, devotamentului față de patrie, curaj și eroism. ”

  În aceeași zi, pe străzile din sat a fost conectat iluminatul stradal, iar cerul a fost luminat de focuri de artificii.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020