Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Istorie în format online

  Informația despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, și rolul jucat de Armata Roși în deznodământul acestui sângeros conflict –acum și în format online. Un poiect online menit să le explice tinerilor importanța Marii Victorii și a zilei de 9 mai, a fost lansat astăzi la Centrul Rus pentru Știință și Cultură. Lecțiile-video au la bază cartea scrisă de Boris Șapovalov și Victor Gaiciuc.

  În ajunul celei de-a 76-a aniversări a Marii Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei, grupul de Cercetare al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova și Comitetul Național de Coordonare „Pobeda”, cu sprijinul Centrului Rus pentru Știință și Cultură, au lansat un proiect online cu denumirea „Adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

  Boris Șapovalov, autorul cărții „Adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei”

  «A apărut ideea lansării acestui proiect online. Este vorba despre mai multe lecții-video, cu durata de până la 10 minute. Proiectul a fost creat așa încât cadrele didactice să-l poată utiliza și la ore».

  Lecțiile-video au la bază cartea „Adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei”, scrisă de Boris Șapovalov și Victor Gaiciuc. Cartea a fost scoasă de sub tipar în 2019.

  Victor Gaiciuc, ministrul interimar al apărării RM

  «Aici veți putea găsi răspunsurile la toate întrebările pe care și le pun tinerii. În această carte am încercat să argumentăm făcând referire la acte concrete, că rolul principal în victoria asupra fascismului i-a revenit Uniunii Sovietice».

  În prezent au fost filmate déjà șapte lecții online, care urmează a fi publicate pe site-ul oficial Rossotrudnicestvo din Moldova. În a doua jumătate a lunii mai, vor fi înregistrate alte cinci videoclipuri, iar pentru luna august al acestui an, organziatorii planifică lansarea unui nou proiect.

  Andrei Miraviov, președintele biroului Rossotrudnecestvo în RM

  «A devenit clar că transpunerea acestui material în format video este un lucru important, în condițiile în care astfel informația va fi mai ușor asimilată de publicul larg. Aceste videoclipuri nu sunt de lungă durată, iar informația este transmisă scurt și la subiect».

  Centrul rus pentru știință și cultură și-a propus să lanseze și-n continuare proiecte similare, iar lecțiile online vor cuprinde un spectru larg de subiecte.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021