Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Israelienii se pregătesc pentru a utiliza a patra doză de vaccin anti-Covid

  Israelul a hotărât să înceapă pregătirea pentru aplicarea celei de a patra doze de vaccinuri anti-Covid, din cauza apariției noilor tulpini mai contagioase.

  Coordonatorul luptei cu pandemia din Israel, Salman Zarka consideră că o altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei imunizaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus.

  În Israel două treimi din populaţie este deja vaccinată cu două doze, însă oficialii din domeniul sănătăţii se aşteaptă ca varianta Delta, mai contagioasă, să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă.

  „Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

  Zarka a declarat anterior că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei „o dată pe an sau la cinci-şase luni”.

  Autoritățile israeliene au fost printre primele care au oferit a treia doză de vaccin populaţiei. Paşaportul verde COVID-19, eliberat cetăţenilor imunizaţi, care oferă acces în locuri precum restaurante şi baruri, expiră la şase luni după ce unei persoane i se administrează a doua sau a treia doză, ceea ce a dus la speculaţii că ar putea exista mai multe doze viitoare. Pentru moment, 2,5 milioane de israelieni au fost vaccinați deja cu a treia doză.

  hotnews.ro

  Facebook

  LUMEA

  Israelul a înregistrat aproape 10.000 de noi infecţii cu coronavirus într-o singură zi pentru prima dată din ianuarie, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii...

  LUMEA

  Noi restricţii sanitare anti-COVID-19 au intrat în vigoare miercuri în Israel, care a înregistrat cel mai mare număr de infecţii din ianuarie, în ciuda...

  LUMEA

  Israelul a anunţat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti şi pregăteşte pentru noi măsuri de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, cazurile...

  LUMEA

  Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli, a anunţat duminică...

  Copyright © 2021