Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Își vor primi banii investiți

  Fiecare familie din cele 20 care au avut de suferit de pe urma incendiului vor primi suma investită în procurarea apartamentului conform contractului. Totodată, o comisie din care fac parte pompierii, poliția, președinta Asociației responsabile de bloc și angajații Preturii Buiucani au inspectat toate apartamentele blocului a cărui mansardă a ars în acest weekend. Mai mult, pe fiecare apartament, va fi întocmit proces-verbal. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Din câte am fost informat, cel mai mare apartament a fost de 25 de metri pătrați și a costat 19 mii de euro. Vom rambursa această sumă celor care au avut de pătimit. La această sumă, am convenit de dimineață că vom adăuga câte 50 de mii de lei pentru procurarea mobilei și procurarea celor necesare pentru fiecare apartament„.

  Potrivit, edilului, pe parcursul zilei s-au curățat toate coridoarele și scările blocului de locuințe de la nivelul 5 până la 1, la fel, s-a intervenit și în proximitatea clădirii. Ceban spune că locatarii au fost ajutați să facă ordine în apartamente, iar cei care au rămas fără locuințele de la mansardă au avut acces ca să ia lucrurile rămase în urma incendiului. La moment, blocul de locuințe este asigurat cu apă, energie termică și energia electrică.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Fiecare familie de la etajele inferioare vor fi ajutate inclusiv cu sume bănești după ce vom face toate evaluările”.

  Edilul a declarat că mansarda nu poate fi reconstruită, inclusiv din motive de siguranță. Amintim că în această sâmbătă, mansarda unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei a luat foc. La fața locului după numărul sporit de intervenție au fost trimise 11 autospeciale cu un efectiv de peste 70 de salvatori și pompieri. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Cauza acestuia va fi stabilită de specialiști.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021