Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Ion Sula: PSDE își are propria agendă. Nu avem o comunicare cu Plahotniuc

  Partidul democrat din Moldova (PDM) şi-a schimbat denumirea şi conducerea. Deciziile au fost luate în cadrul celui de-al X-lea Congres extraordinar al partidului, care a avut loc duminică. Delegaţii la congres au decis să redenumească Partidul democrat în „Partidul social democrat european (PSDE), iar fostul ministru al agriculturii Ion Sula a fost ales ca nou preşedinte.

  „Această decizie este asumată și noi recunoaștem că există anumite riscuri, dar am făcut-o pentru că am simțit că este necesar de a lua aceste decizii”, a declarat Ion Sula în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  În același timp, Ion Sula a declarat că partidul PSDE rămâne a fi un partid de centru-stânga (de opoziție), un partid social-democrat pe scena politică din Republica Moldova.

  „Rămânem un partid social-democrat, pentru că ne-am propus în primul rând să aducem claritate alegătorului, unde suntem, ce vrem să facem și să demonstrăm încă o dată care este identitatea noastră”, a conchis noul președinte al PSDE, care susține că își asumă identitatea de partid de opoziție.

  De asemenea, Ion Sula a menționat că PSDE își are propria agendă și în momentul de față noul partid nu are o comunicare cu fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

  „PSDE își are propria agendă. Noi nu avem o comunicare cu domnul Plahotniuc”, a subliniat Sula.

  Totodată ținem să menționăm că, într-o postare de pe o rețea de socializare, Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, s-a arătat nemulțumit de schimbările anunțate la congresul partidului. Acesta a anunțat că nu a susținut schimbarea denumirii partidului și că a refuzat să adere la noua formațiune.

  primul.md

   

   

   

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Copyright © 2021