Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Ion Perju: Săptămâna viitoare, agricultorii care au avut de suferit în urma secetei vor primi despăgubiri de la stat

  În săptămânile ce urmează, agricultorii din toată țara care au avut de suferit în urma secetei din acest an vor primi despăgubiri de la stat. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Ion Perju, în cadrul unei întrevederi cu producătorii agricoli din UTA Găgăuz-Yeri.

  În cadrul discuțiilor cu ministrul, fermierii au calificat situația ca fiind extrem de critică și au solicitat sprijinul statului pentru depășirea dificultăților. În Găgăuzia în acest an a fost strânsă doar 30% din roada planificată la culturile din grupa I, în special la grâu. În unele gospodării, roada a fost compromisă sută la sută. Ministrul i-a informat pe agricultori despre decizia Guvernului de a aloca 300 de milioane de lei pentru a acoperi prejudiciile cauzate de calamitățile naturale.

  Ministrul a mai declarat că securitatea alimentară a țării va fi asigurată. În acest an, în Moldova, au fost semănate 400 de mii de hectare de cereale din grupa I de pe care se preconizează o roadă de 600 de mii de tone.

  ”Pentru asigurarea securității alimentare a țării noi avem nevoie de 350 de mii- 400 de mii de tone de grâu”, a declarat ministrul.

  Guvernul urmează să aprobe astăzi Regulamentul care stabilește modul de acordare a mijloacelor financiare destinate compensării parțiale a cheltuielilor suportate la semănatul și întreținerea culturilor cerealiere din prima grupă afectate de secetă și întreținerea culturilor horticole afectate de grindină.

  a-tv.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru...

  POLITICA

  Agricultorii din Moldova și-au anunțat susținerea pentru Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova. Producătorii au declarat, astăzi, într-o conferință de presă,...

  POLITICA

  Primarii și președinții de raioane din nordul țării și-au anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  ECONOMIE

  Guvernul va acorda în decembrie un nou suport financiar pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei. Premierul Ion Chicu a declarat...

  Copyright © 2020