Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Perju: Rămânem optimiști de a obține producție globală de grâu de 600 mii tone la necesarul de 350 de mii de tone

  Ministrul Agriculturii Ion Perju a prezentat, în cadrul ședinței de Guvern, primele rezultate ale recoltei de cereale. Potrivit lui Perju, după o săptămână de muncă, autoritățile rămân optimiste de a obține o producție globală de grâu de 600 mii tone, la necesarul de 350 de mii de tone de care are nevoie țara. Ministru a precizat că securitatea alimentară a țării va fi asigurată, totodată, fermierii vor putea exporta grâu.

  “Partea de sud a țării este cea mai afectată. Avem gospodării din Basarabeasca, Cimișlia, unde au obținut 400 de kg de grâu la ha. Dar media este 1 tonă la ha. La Nord 2,5 tone la ha, iar la Briceni chiar și până la peste 3 tone. Avem întreprinderi agricole care au cultivat peste 6 tone la ha. Asta demonstrează că avem agricultori care și în anii secetoși știu să obțină o roadă bună”, a precizat Perju.

  Totodată, potrivit lui Ion Perju până în prezent s-a recoltată în jur de 70 mii tone de orz.

  „Este o roadă mai mică, dar va fi de ajuns pentru țară, mai puțin pentru export. Rapița aproape că a fost recoltată – 1,5 tone la ha, în total în jur de 30 mii tone. Rapița merge în total la export”, a mai spus ministrul.

  Totodată, Ion Perju se arată optimist în ceea ce ține de culturile de grupa a doua, deoarece condițiile meteo sunt destul de bune.

  „Depinde cum va fi în următoarele două-trei săptămâni”, a conchis Perju.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Pe parcursul ultimelor trei luni, potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Agricultură și Alimentație, în țările europene prețurile la produsele agroalimentare scad, însă în Republica...

  POLITICA

  Guvernarea PAS îndreaptă țara spre un colaps social-economic, îndreaptă țara cu pași rapizi spre sărăcie, a declarat fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, la...

  POLITICA

  Situația financiară a cetățenilor Republica Moldova este una dramatică. Oamenii cheltuiesc aproape toate veniturile sale pentru produse alimentare și cu greu fac față la...

  SOCIAL

  La finalul mandatului de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a adresat un mesaj de rămas bun:

  Copyright © 2021