Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Perju, la final de mandat: Această perioadă am muncit-o alături de Oameni – ceea ce reprezintă cu adevărat Ministerul pe care l-am condus!

  La finalul mandatului de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a adresat un mesaj de rămas bun:

  “Stimați colegi, prieteni!

  La finalul mandatului de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului îmi exprim, înalta recunoștință, gratitudinea și respectul pentru conlucrarea și munca asiduă, tuturor alături de care am muncit constant. Vă mulțumesc pentru devotamentul, responsabilitatea și efortul zilnic – întru dezvoltarea acestor verigi importante ale economiei naționale.

  Mandatul pe care l-am deținut a fost unul extrem de controversat, or, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este o autoritate cu structură complexă, cu misiune, funcții și domenii de activitate multidimensionale, ce solicită o abordare sistemică temeinică. A fost un mandat în care am cumulat un șir de alte probleme pe segmentele aferente instituției, dar și instabilitatea politică, criza pandemică, seceta severă – cu impact fără precedent asupra economiei. În pofida tuturor, am convingerea că, misiunea am dus-o cu demnitate, dedicație și profund devotament.

  Au fost teste dure profesionale și emoționale! Dar am încercat să le depășesc demn, corect și profesionist alături de o echipă extrem de puternică – MADRM, cu sprijinul profund al instituțiilor statale și al asociațiilor de profil, dar și cu deschiderea temeinică a comunității internaționale a donatorilor.

  În tot acest răstimp, am avut alături cei mai profesioniști Secretari de Stat, cei mai experimentați șefi de subdiviziuni și colaboratori ai Ministerului, alături de care am realizat un șir de acțiuni valoroase cu impact major asupra tuturor domeniilor gestionate de Minister. Echipa MADRM poate lista/nominaliza, documente de politici, acte legislativ-normative, acorduri internaționale și alte activități cu incidență durabilă vădită asupra agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

  Această perioadă am muncit-o alături de Oameni – ceea ce reprezintă cu adevărat Ministerul pe care l-am condus!

  Recunosc că, fiind desemnat în calitate de Ministru, mi-am propus planuri ambițioase și obiective complexe, dar nu întotdeauna, realizarea acestora depinde exclusiv de Ministru.

  Or, efectele politice și social-economice determinate de suprapunerea crizei pandemice și a secetei, au demonstrat suplimentar importanța dezvoltării durabile a sectorului agricol și au pus în pericol atingerea mai multor ținte trasate de instituție.

  Vă doresc sănătate, mulți ani rodnici, oameni dragi alături, belșug si prosperare în activitatea pe care o desfășurați cu profundă abnegație!”, se arată în mesaj.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Pe parcursul ultimelor trei luni, potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Agricultură și Alimentație, în țările europene prețurile la produsele agroalimentare scad, însă în Republica...

  Noutăţi

  „Acum un an, PAS a câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova. Profitând de susținerea totală a președintelui Maia Sandu și a coordonatorilor săi din...

  POLITICA

  Viceprimarul capitalei Fadei Nagacevschi a venit cu un mesaj către actuala guvernare. Fostul ministru al Justiției susține că a crezut că Partidul Acțiune și...

  Noutăţi

  Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare și mulțumire cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului, marcată...

  Copyright © 2021